Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Majiteľ burgerárne vyhlásil vojnu hygienikom aj polícii: VIDEO Agresívny aj po astronomickej pokute

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky, Hollywood Burger)

TRNAVA – Nedodržiavali opatrenia, robili si, čo chceli, tak ich hygiena zatvorila. Reč je o prevádzke rýchleho občerstvenia v Trnave. To sa na sociálnej sieti „pochválilo“, ako zareagovalo na kontrolu trnavskej hygieny, ktorá rozhodla mimoriadne tvrdo – na 30 dní vydali zákaz na uzatvorenie prevádzky. Tá si však z toho ťažkú hlavu nerobila a mala otvorené ďalej. Celú vec už rieši aj polícia, pričom prevádzke hrozí astronomická pokuta!

Od pondelka platili na celom Slovensku prísne opatrenia, ktoré znevýhodňovali neočkovaných a zvýhodňovali očkovaných a prekonaných. Od pondelka bola väčšina okresov čierna či bordová a len dva okresy boli červené. Pre neočkovaných to znamenalo napríklad to, že nemohli ísť do reštaurácie. Do podnikov mohli po novom len tí, ktorí boli očkovaní alebo prekonaní a za stolom mohli sedieť len štyria ľudia z jednej domácnosti.

Majiteľ burgerárne vyhlásil vojnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Gettty Images)

Okres Trnava bola od pondelka v bordovej farbe. To, že medzi stolmi mali byť rozostupy, dnu mali púšťať len očkovaných a prekonaných či že za jedným stolom mali sedieť len osoby z jednej domácností, však aktívne ignorovali v jednej prevádzke rýchleho občerstvenia. Na miesto prišla aj kontrola. Prevádzkari sa však nehanbili zverejniť, ako reagovali na slová hygieničky, a to v plnej prevádzke. Prevádzkar neváhal na hygieničku zvýšiť hlas a hovoril, že „legislatíva stojí za hovno“. Rozkrikoval sa aj o tom, že nemá právo od zákazníkov pýtať potrebné dokumenty, na základe ktorých by ich mohol pustiť do prevádzky. Rozhodnutie hygieny bolo jasné – majú zatvoriť prevádzku na 30 dní.

Od štvrtka tu však je lockdown a pre prevádzky, reštaurácie a kaviarne dovolený len okienkový predaj. Daná prevádzka v Trnave však napriek tomu, že mala byť zatvorená, vybavovala objednávky cez okienko. Prevádzku na miesto prišla riešiť aj polícia.Za nerešpektovanie nariadenia o okamžitom uzatvorení prevádzky zo strany RÚVZ bola majiteľovi políciou uložená maximálna pokuta 5 000 eur,“ informovala štátna polícia. Avšak, majiteľ blokovú pokutu odmietol zaplatiť a preto bolo jeho konanie oznámené príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Trnave. To môže v správnom konaní uložiť pokutu až do výšky 20-tisíc eur.

VIDEO Polícia riešila trnavskú prevádzku: Mali byť zatvorení, hrozí im astronomická pokuta!

Polícia riešila trnavskú prevádzku: Mali byť zatvorení, hrozí im astronomická pokuta! (Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

Viac o téme: ReštauráciaPolícia TrnavaLockdownCOVID automatPorušenie nariadení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu