Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NAKA zasahovala na východe Slovenska: Zadržala aj podnikateľa, ktorému písal Kočner

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty)

PREŠOV - Národná kriminálna agentúra v utorok zasahovala na východe Slovenska v rámci akcie Syseľ. Zadržala pritom troch ľudí, medzi nimi aj podnikateľa, ktorému písal Kočner, keď ho brali do väzby.

archívne video

Obžalovaného podnikateľa Mariana Kočnera privádzajú do pojednávacej miestnosti (Zdroj: Topky - Maarty)

Národná kriminálna agentúra v rámci protikorupčnej akcie Syseľ zadržala troch obvinených ľudí. Pre televíziu Markíza to potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka s tým, že ide o trestné činy podplácania a nepriamej korupcie. V rámci akcii vykonali niekoľko bytových aj nebytových prehliadok.

"V tejto trestnej veci vyšetrovateľ obvinil šesť osôb, ktoré sa mali dopustiť korupcie najmenej v troch prípadoch - pri ovplyvňovaní civilných a trestných konaní vedených na rôznych súdoch v Prešovskom a Košickom kraji," dodal Slivka.

Hustá atmosféra na súde! VIDEO Kočner tvrdí, že Tóth klame: Exsiskár ho nazval kriminálnikom

Podĺa informácií teelvízie majú byť medzi obvinenými a zadržanými aj advokáti či súdni úradníci. Údajne mali zadržať aj podnikateľa Mariána Sisáka, ktorý bol medzi tými, ktorým Marian Kočner písal vtedy, keď ho zobrali do väzby. "Berú ma do väzby," napísal vtedy Kočner Sisákovi, Alene Zsuzsovej a svojej milenke Mirian Hatinovej. "Neverím," odpísal mu Sisák. 

Marian Kočner
Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner  (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Marian Kočner čelí obžalobe v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa obžaloby si ju mal objednať cez svoju volavku Alenu Zsuzsovú. Obaja sú už odsúdení v iných trestných činoch. Kočner v kauze televíznych zmeniek spolu s Pavlom Ruskom na 19 rokov väzenia a Alenu Zsuzsovú nedávno Najvyšší súd poslal do väzenia na 21 rokov za účasť na vražde exprimátora Lászslóa Basternáka. Na vytýčenie ďalšieho konania v prípade vraždy Jána Kuciaka sa stále čaká. 

Viac o téme: AkciaPodnikateľNAKAMarian KočnerSyseľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu