Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslanec Taraba prerazil dno: Šikana 17-ročného dievčaťa! K útoku na dcéru prezidentky sa vyjadrila aj polícia

Prezidentka Zuzana Čaputová s dcérami. Zobraziť galériu (2)
Prezidentka Zuzana Čaputová s dcérami. (Zdroj: Faceboo Z.Č)

BRATISLAVA - Poslanec Tomáš Taraba sa na sociálnej sieti hlási ku kresťanstvu a k tomu, že je vždy na strane ľudí. Často zdieľa kontroverzné statusy, no tým posledným prerazil pomyselné dno.

Módna šou, na ktorej predvádzala aj dcéra prezidentky Zuzany Čaputovej

Takto to vyzeralo na módnej šou Borisa Hanečku (Zdroj: Martin Bublavý)

Politika sa v poslednej dobe robí viac na sociálnych sieťach ako v reálnom živote a niektorí poslanci neváhajú do tohto boja zatiahnuť aj mladistvých rodinných príslušníkov. Dôkazom je aj status na sociálnej sieti poslanca Tomáša Tarabu. Ten si "kopol" do dcéry prezidentky Zuzany Čaputovej. 

FOTO Takto sa vyjadruje poslanec? Odídenec z klubu ĽSNS skritizoval cirkevnú školu, riaditeľ ho ihneď schladil!

Dcéra prezidentky Zuzany Čaputovej Emma rozbieha modelingovú kariéru. Objavila sa aj na móle na módnej akcii Fashion Live! 2021, kde predvádzala aj modely známeho slovenského návrhára Borisa Hanečku. V hľadisku ju podporovala aj sama prezidentka s druhou dcérou. Práve módne prehliadky, nielen u nás, ale aj vo svete, sú často dôkazom toho, že fantázií sa medze nekladú. A podľa tohto hesla boli nalíčené a nastylované aj predvádzajúce modelky, medzi nimi aj Emma Čaputová. 

Poslanec Tomáš Taraba prerazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Tomáš Taraba)

Poslanec Taraba zdieľal jej fotografiu z módnej šou s výsmešným komentárom "Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú topmodelku." Keďže jeho fanklub nepatrí práve k fanúšikom prezidentky, na adresu 17-ročnej dievčiny sa spustila vlna urážlivých a nechutných komentárov. Neskôr sa však pridali aj takí, ktorým tento príspevok prišiel viac, ako nevhodný. 

"Prekročili ste hranicu, pán Taraba. Sprostý útok na mladistvé dievča. Zrejme nemáte argumenty ale ani úroveň. Nehrajte sa na veriaceho. Toto je mimo kresťanstva a mimo slušného správania. Hanbite sa, ak to dokážete," napísala Lucia. 

Polícia status odsúdila

K príspevku sa vyjadrila aj polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti. Tá poslancov útok na prezidentkinu dcéru odsúdila a označila ho za šikanu a podnecovanie nenávisti. 

"Šikana v online priestore je reálny problém, ktorý trápi každú krajinu sveta. Šikana tu bola, je a bude, vždy sa prispôsobí aktuálnym trendom - technológiám. Bohužiaľ, vždy si za rok vyberie niekoľko obetí, ktorým nikto nedokáže pomôcť. My v rámci Policajného zboru budeme robiť všetko preto, aby bolo toto číslo minimálne. Podstatná časť zodpovednosti leží na pleciach rodičov, súrodencov, učiteľov či rovesníkov... To oni môžu včas rozpoznať príznaky a zasiahnuť. Počas pandémie prípady šikany vzrástli. A to nielen k deťom. Dennodenne sledujeme prípady verejných lynčov významných lekárskych či vedeckých kapacít. Na základe absurdných tvrdení občanov, ktorí nemajú nič spoločné s medicínou sú atakovaní tí, ktorí naše životy chránia. Situácia je v (nielen) online priestore neúnosná. A potom sa na internete objaví status od osoby, od ktorej by sme útok smerom na mladistvé dievča nemali očakávať," napísala polícia. 

"V rámci našej činnosti na sociálnych sieťach nekomentujeme vyjadrenia politikov, prípadne ich kroky, a to je jedno, z ktorého politického tábora pochádzajú. Ak sa dopúšťajú konania, ktoré môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu, túto časť práce prenechávame našim kolegom - vyšetrovateľom. Avšak v tomto prípade boli prekročené akékoľvek hranice. Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek. Je to niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje. Je to názorná ukážka toho, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii," dodali. 

Deti z toho vynechajte

Bez vyjadrenia neostala ani prezidentka Zuzana Čaputová, na ktorej dcéru poslanec Taraba útočil. Svoje vyjadrenie zverejnila na sociálnej sieti. 

"Útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno. Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou. Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!" napísala Čaputová. 

Útok na nádejnú modelku odsúdil aj samotný tím Fashion Live! 2021. Odmietajú, že by prezidentkina dcéra bola akokoľvek pretláčaná a poslanca Tarabu vyzvali, aby sa jej ospravedlnil. 

"Odsudzujeme verejné ataky poslanca NR SR Tomáša Tarabu (ex ĽSNS) na 17-ročnú dcéru prezidentky Zuzany Čaputovej. Emma Čaputová prešla pred podujatím Fashion LIVE! castingom a nebola nijakým spôsobom protežovaná. Svojej úlohy modelky sa zhostila profesionálne a prispela k vysokému umeleckému zážitku tohto podujatia. Rovnako odmietame urážlivé poznámky k jej vzhľadu a umeleckému make-upu. Za podujatím Fashion LIVE! stojí tím etablovaných odborníkov z oblasti vlasového stylingu a vizážistiky, ktorých práca reflektuje vizuálnu predstavu samotných dizajnérov. Považujeme za absolútne neprijateľné, že poslanec Taraba verejne ponížil prezidentkinu dcéru a vyzývame ho, aby sa verejne ospravedlnil," napísal tím Fashion Live.

Taraba to považuje za politickú šikanu

K svojmu statusu sa nakoniec vyjadril aj samotný autor. Vo svojom videu hovorí, že nič zlé nenapísal a médiá kauzu nafukujú. Dištancoval sa aj od vulgárnych komentárov, ktoré sa pod fotkou prezidentkinej dcéry objavili. 

"Ak by niekto povedal, že môj syn je talentovaný hokejista, nebral by som to ako útok. Ja som len napísal, že máme nádejnú modelku. To, čo sa teraz deje, považujem za politickú šikanu," povedal Taraba. 

Tomáš taraba obhajuje svoj status o prezidentkinej dcére (Zdroj: FB/Tomáš Taraba)

Viac o téme: ModelkaPrezidentkaZuzana ČaputováTomáš TarabaEma Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu