Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslankyňa Tabák má na konte ďalší trapas: FOTO Účasť na proteste, veď za tento zákon sama hlasovala!

Romana Tabák sa tiež objavila na včerajšom proteste proti Záborskej zákonu. Zobraziť galériu (4)
Romana Tabák sa tiež objavila na včerajšom proteste proti Záborskej zákonu. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Nad týmto všetci už len krútia hlavou. Známa, kontroverzná poslankyňa za OĽaNO Romana Tabák sa opäť predviedla v nelichotivom svetle. Včera sa totiž objavila na proteste proti zákonu, ktorý nielenže pochádza z pera jej kolegyne z vlastného, vládneho klubu (Anna Záborská (OĽaNO), pozn. red.), ale dokonca zaňho aj hlasovala, keď išiel cez prvé čítanie. Zákon nakoniec aj tesne prešiel do druhého čítania.

VIDEO zo včerajšieho protestu proti zákonu Anny Záborskej:

Protest Nebudeme ticho! v Bratislave (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Romana Tabák o svojej prítomnosti na pondelňajšom proteste na námestí SNP dala vedieť aj fanúšikom na sociálnej sieti. Verejnosti sa nepáčil spôsob, akým Anna Záborská zasahuje do ženských slobôd v prípade potratovej politiky a dali jej to najavo vo väčšom počte, pričom na mieste nechýbali ani političky ako napríklad Jana Bittó Cigániková. Tá však narozdiel od Romany Tabák z OĽaNO nehlasovala za zákon v prvom čítaní, čo sa ihneď prevalilo na satirickej stránke Zomri.


Záborská opäť rozhnevala ľudí: NEBUDEME TICHO! V Bratislave sa protestuje proti sprísneniu interrupcií


Musela vysvetľovať, no v zákone a v statuse nesedí číslo lehoty

Práve poslankyňa Tabák bola jednou zo 75 poslancov, vďaka ktorým sa zákon dostal do druhého čítania. Ide teda o veľmi tesný počet. Tabák sa však po prevalení, že za zákon hlasovala hneď v prvom čítaní, dala ihneď do vysvetľovania. Pripomína, že zákon nie je schválený len tým, že je v druhom čítaní. "Nesúhlasím s predĺžením lehoty na 72 hodín, zároveň považujem súčasnú úpravu zákona za postačujúcu," prejavuje svoj postoj poslankyňa, ktorá sa z protestu dokonca vyhrážala, že ak zákon prejde, je ochotná odísť z klubu OĽaNO.

"Všetko, čo dáva žene možnosť slobodne sa rozhodnúť je lepšie, ako obmedziť to zákonom. Čím má viac slobody rozhodnúť sa sama, tým lepšie, lebo zodpovednosť je v tomto prípade na morálke jednotlivca," dodáva Tabák.

Poslankyňa Tabák má na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram.com/romanatabak)


Záborská opäť úraduje: Komplikovanejšie interrupcie prešli prvým kolom! Podporilo ich Oľano aj kotlebovci


Pri čísle 72 hodín, ktoré spomína poslankyňa Tabák, sa však na chvíľu pristavíme, pretože podľa znenia zákona predkladaného pani Annou Záborskou je evidentné, že číslo je ešte vyššie, a to 96-hodinová lehota v rámci umelého ukončenia tehotenstva. 

Poslankyňa Tabák má na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: NR SR)

Aj tento problém jej diskutujúci pripomenuli, pričom poslankyňa tvrdí, že v druhom čítaní už vraj bude predložená verzia so 72-hodinovou verziou, s ktorou však tiež nesúhlasí.

Poslankyňa Tabák má na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Romana Tabak)

Viac o téme: ProtestZákonHlasovaniePotratyAnna ZáborskáRomana Tabák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu