Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ZVLÁDNEME TO! Dáta bez pátosu analyzovali TOP 15 najhorších okresov

Dáta bez pátosu
Dáta bez pátosu (Zdroj: FB/Dáta bez pátosu)

BRATISLAVA - Tretia vlna pandémie koronavírusu neúprosne útočí na Slovensku. Pacienti pribúdajú v nemocniciach a prvých päť okresov sa od budúceho týždňa dostane do čiernej farby covid automatu.

archívne video

Na krízovom štábe sa budú okrem pandémie koronavírusu riešiť aj množiace sa útoky na zdravotnícky personál (Zdroj: Topky/Maarty)

Analytici z platformy Dáta bez pátosu analyzovali vývoj v najhorších okresoch Slovenska. Aj napriek tomu, že od budúceho týždňa sa na covidovej mape objaví opäť čierna farba, odborníci si myslia, že pandémiu zvládame a zvládneme. 

Situácia v jednom okrese je už neúnosná! Dáta bez pátosu: Tu sa končí všetka sranda, pritom stačí tak málo

"Vývoj v najhorších okresoch a nešťastná päťka v čiernej farbe. Ponúkame vývoj 7 dňovej incidencie podľa PCR testov pre TOP 15 okresov Slovenska, ktoré sú na tom najhoršie. Rovnako prinášame komplexné grafy situácie v piatich čiernych okresoch v porovnaní s II. vlnou (jeseň aj jar) za posledných 365 dní. Výzerá, že Bardejov kulminuje na úrovni blízko jesene 2020. Svidník dobieha maximá Bardejova, rastie a asi prekoná maximum z minulého roka," píšu Dáta bez pátosu.

"Stará Ľubovňa je veľmi vysoko a nad maximami z jesene 2020. Čadca má našliapnuté vysoko a bude stúpať. Kysucké Nové Mesto sa vezie za Čadcou na mierne nižších číslach. Tesne ušiel čiernej Stropkov, ale na budúci týždeň je tam a asi k nemu hygienici pribalia aj Sabinov. Prefarbenie krajských miest Prešova a Žiliny do čiernej nepredpokladáme. Už siahajú na žolíka a maximom je pre nich bordová. To je veľmi racionálne rozhodntutie," dodali analytici. 

Viac o téme: PandémiaOkresyKoronavírusDáta bez pátosuDelta variant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu