Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Boris Kollár má na krku žalobu: Vyšetrovateľ Čurilla za jeho slová žiada ospravedlnenie a mastnú sumu!

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla žaluje šéfa strany Sme rodina Borisa Kollára. Od predsedu parlamentu chce ospravedlnenie a sumu 100 000 eur.

Aktualizované o stanovisko Borisa Kollára

Dôvodom žaloby sú podľa portálu Aktuality.sk slová, ktoré vyriekol Boris Kollár ešte 17. septembra tohto roku. "Nebudem podporovať, aby na druhej strane vznikla nová mafia, môžem ju pokojne nazvať ´čurillovská´, a tá bude robiť to isté, len pod nejakým krásnym heslom a transparentom, ale bude zneužívať zákon,“ povedal vtedy.

Stalo sa tak pár dní po tom, ako inšpekcia obvinila a zadržala štvoricu policajtov z tímu Očistec - Pavla Ďurku, Štefana Mašína, Milana Sabotu a práve Jána Čurillu. Rovnako postupovala aj v prípade dočasného šéfa policajnej inšpekcie Petra Scholza.

Kollár dnes adresoval svojim partnerom pomerne ostré slová a zvýšil na nich hlas, tohto cirkusu vraj už stačilo! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Začiatkom októbra však krajský súd päticu obvinených prepustil na slobodu. Podľa senátu bolo obvinenie neopodstatnené.

Čurilla podal žalobu na šéfa parlamentu vo štvrtok.  "K sume sme dospeli v prvom rade na základe konkrétnych okolností tohto prípadu, ktoré priamo zvyšujú intenzitu poškodenia dobrého mena nášho klienta. Tieto okolnosti sú dané tým, kto, čo, o kom, kde, kedy a akým spôsobom povedal. Rovnako sme sa riadili aj súdnou praxou v porovnateľných prípadoch. Náš klient túto žalobu nepodal preto, aby získal majetkový prospech pre seba, takže prípadnú priznanú sumu po odpočítaní nákladov venuje na dobročinný účel,“ povedal pre portál Čurillov advokát Peter Kubina.

Kollár poslal jasný odkaz

Kollár však vyšetrovateľovi odkázal, že sa ospravedlní, až keď bude úplne zbavený obvinenia. "Pán vyšetrovateľ Čurilla je stále trestne stíhaný. Pokiaľ mu bude zrušené stíhanie generálnym prokurátorom alebo rozhodne súd, ktorý povie, že trestný čin nenaplnil, potom sa k tomu postavím čelom a pánovi Čurillovi sa ospravedlním. Dovtedy nemám dôvod to urobiť," skonštatoval Kollár.

Podotkol, že Čurilla zrejme nemá rovnaký meter, keďže mu neprekážali výroky iných osôb. Kollár preto verí, že vo svojom profesijnom živote má iný prístup a k porušeniam zákona pristupuje u každého rovnako.

Viac o téme: ŽalobaBoris KollárJán Čurilla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu