Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Internetom koluje video slovenského kamionistu: Porovnáva nás so Švédmi! Ostrý odkaz polície

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR )

BRATISLAVA – Jazda po cestách slovenskému kamionistovi rozviazala jazyk a vo videu si vylial srdce priamo počas šoférovania. S divákmi sa podelil o svoje vnímanie pandémie a opatrení a porovnával pritom Slovensko so Švédskom. Zaujal aj políciu ktorá jeho reči nazvala jedným slovom – klamstvo!

Vo videu, ktoré zverejnilo na sociálnej sieti konto "Elena Drobná" môžete počuť vodiča, ktorý počas jazdy nešetrí pri porovnávaní situácie u nás a vo Švédsku vulgarizmami. Ostrým slovníkom počastoval najmä svoju domovinu a jej čelných predstaviteľov či popredných odborníkov. Vraj situácia vo Švédsku sa zlepšuje a opatrenia sa rušia, zatiaľ čo na Slovensku sú amatéri. Z jeho úst zaznela aj zmienka o tom, že vakcíny sú jedovaté.

 

🤣🤣🤣🤣 akože mám dosť nemá chybu

Posted by Elena Drobná on Friday, October 8, 2021

 

Vodič klame

Polícia však odkazuje, že vodič klame. Pravdou je, že Švédsko skutočne väčšinu protipandemických opatrení ruší. Potrebné je ale pozrieť sa aj na pozadie tohto kroku. Tamojšia vláda totiž uviedla, že šírenie ochorenia COVID-19 je pod kontrolou a aj miera zaočkovanosti obyvateľstva je uspokojivá. Podľa úradov sa však na verejnosti naďalej bude vyžadovať dodržiavanie hygienických opatrení vrátanie bezpečného odstupu.

Polícia poukázala tiež na to, že až 70 percent Švédov vo veku 16 a viac rokov je úplne očkovaných. "Napriek tomu, že v posledných týždňoch dochádza k rýchlemu šíreniu nákazlivejšieho variantu Delta, počet úmrtí na túto chorobu zostáva nízky," dodali.

Internetom koluje video slovenského
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: vedapomaha.sk)

Slovensko je niekde inde

Podľa dnes zverejnenej štatistiky ministerstva zdravotníctva sú u nás druhou dávkou vakcíny zaočkované 2 276 678 osôb. V nemocniciach je hospitalizovaných 885 pacientov, potvrdené ochorenie má 824 ľudí. Spomedzi hospitalizovaných nie je vôbec zaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných 83,15 percent ľudí. Na JIS je 103 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 94 osôb.

Podľa údajov z portálu vedapomaha.sk je u nás zaočkovaných celkovo 49,02 percenta ľudí.

Viac o téme: KamionistaHoaxŠvédskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu