Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma na vláde! VIDEO Ďalšie hádky kvôli rozpočtu: Pozrite sa na to, ktorý rezort si najviac prilepší!

Rokovanie vlády sprevádza ďalší konflikt na téme rozpočtu. Zobraziť galériu (17)
Rokovanie vlády sprevádza ďalší konflikt na téme rozpočtu. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vláda by mala prerokovať zákon roka - návrh štátneho rozpočtu na budúci rok aj verejného rozpočtu na nasledujúce tri roky. Podľa návrhu, ktorý ministerstvo financií predložilo v stredu (13.10.) na tripartitu, by malo Slovensko v budúcom roku hospodáriť s deficitom na úrovni 4,94 % hrubého domáceho produktu (HDP). Očakávaný schodok v tomto roku je takmer 8 % HDP. V prípade rokovania však všetko ešte nie je také jednoduché a na protest sa podľa viacerých postavila práve strana SaS.

VIDEO Tlačová konferencia k štátnemu rozpočtu:

Heger s Matovičom predstavili štátny rozpočet, minister financií očakáva, že Sulík bude vetovať dlhovú brzdu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 19:40

Pre štátneho tajomníka MF SR Marcela Klimeka je rozpočet zodpovedný, starostlivý a prorastový. "Zodpovedný je preto, lebo nakladá veľmi efektívne s peniazmi daňových poplatníkov. Zníženie deficitu o polovicu je historickým krokom," hovoril Klimek. Starostlivý je preto, že má 770-miliónovú rezervu pre prípady presahov pandémie nového koronavírusu do budúceho roka, a na druhej strane ponúka najvyšší rast výdavkov v zdravotníctve. Prorastový je podľa neho z hľadiska investícií.

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

"Budúci rok budú mať subjekty verejnej správy k dispozícii takmer šesť miliárd eur na investície, čo je v porovnaní s priemerom uplynulých rokov o polovicu viac. Takže to je presne to, čo potrebujeme. Východisko z pandemickej krízy a rast, ktorý Slovensko potrebuje na to, aby sa nakoplo do budúcich rokov," komentoval Klimek.

Aktualizované 19:30

Minister financií SR Igor Matovič (OĽANO) poznamenal, že keď Heger prišiel na Ministerstvo financií (MF) SR, tak boli krátko od toho, aby nemali na vyplácanie dôchodkov. "V takom stave nám odovzdal Pellegrini hospodárenie s verejnými financiami," konštatoval Matovič. Podľa neho je rozpočet zodpovedný aj v tom, ako znižuje deficit. "Zodpovedný je voči jednotlivým rezortom, oblastiam, ktoré sa z rozpočtu financujú," povedal.

Matovič vyzval koaličných partnerov, aby boli zodpovední. "Aby sme ukázali, že zadosťučiníme verejnému sľubu, ktorý sme ľuďom dali. Že prijmeme ústavné zmeny o výdavkových stropoch, o dlhovej brzde, ústavnú zmenu o dôchodkoch, ktorou zagarantujeme do budúcna, že neprídeme do situácie, že zrazu na tie dôchodky nebude," vyhlásil.

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pripomenul, že dal verejný prísľub koaličným partnerom, že obháji pred Európskou komisiou navýšenie deficitu na 4,94 %. "Tým pádom nám vznikne približne 504 miliónov eur, ktoré môžu ministri použiť na riešenie svojich priorít, ktoré považujú za nevyhnutné," pokračoval.

Aktualizované 19:25

Návrh rozpočtu na budúci rok je podľa predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) rozpočtom rozvoja a stability. Uviedol to na štvrtkovej tlačovej konferencii. "Ešte stále sme v pandémii a musia tam byť rezervy na potreby, ktoré môže priniesť. Zároveň vieme, že budeme realizovať plán obnovy a s tým je dôležité urobiť reformy," povedal Heger.  

Zároveň apeloval na občanov, odborárov a firmy, aby sa snažili pochopiť potrebu dlhodobej udržateľnosti. "Nie sme vláda, ktorá bude ľuďom sľubovať ´holubov na streche´. Vyžadujeme kvalitnejšie dáta, aby sme sa vedeli občanom pozrieť do očí a povedať im s istotou, že peniaze, ktoré poslali do štátnej kasy, používame a investujeme najlepším spôsobom," pokračoval Heger. Taktiež poďakoval všetkým partnerom za konštruktívnu diskusiu.

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 15:06

Rokovanie vlády zrejme dnes ešte nie je ani zďaleka na konci a predseda vlády Eduard Heger a minister financií Igor Matovič ohlásili na 17. hodinu tlačovú konferenciu k štátnemu rozpočtu.

Aktualizované 14:40

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) po rokovaní vlády oceňuje schválenie infekčného príplatku vo výške 405 eur mesačne, ktorý sa bude týkať zamestnancov zariadení sociálnych služieb a centier pre deti a rodiny. Tento príplatok sa bude vyplácať zatiaľ len do konca roka. Potom sa rozhodne, či sa bude v jeho vyplácaní pokračovať ďalej. V aplikácii, ktorú Krajniak verejne predstavil, že už je v nej zaregistrovaných 47 zariadení za jediný deň. 

Minister Krajniak po vláde predstavil verejnosti novú aplikácia pre domovy sociálnych služieb (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 14:30

Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) tvrdí, že podobne ako jej kolegovia, ani ona sama nie je úplne nadšená z rozpočtu. "Ani pre tú kultúru nebude peňazí nikdy dostatok, ale uvedomujeme si zodpovednosť voči verejným financiám," uzavrela Milanová.

Ani ministerka kultúry nie je celkom spokojná so stavom rozpočtu pre kultúru, ale chápe zodpovednosť voči financiám (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 14:17

Ani minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) nie je s rozpočtom na 100 percent stotožnený, no považuje ho za konsenzuálny. "Musíme sa prikrývať takou perinou, na akú máme," zopakoval minister.

Podľa ministra vnútra Mikulca bol aktuálny rozpočet schválený konsenzuálne, no nie je s ním stopercentne stotožnený (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 14:10

Generálnym riaditeľom Slovenského pozemkového fondu (SPF) bude Ján Marosz, ktorého verejnosť pozná ako exposlanca za OĽaNO z minulého volebného obdobia. Na poste nahradí Janu Štilichovú. Ten má s fondom veľké plány a hovorí, že prioritou bude aj boj proti korupcii. "Preto som prijal túto výzvu a spolu s týmto tímom sa vrhneme od prvých dní do práce a minimalizujeme akýkoľvek priestor pre korupciu," sľubuje Marosz. Ani sám Vlčan nie je s rozpočtom vraj spokojný. Poukazuje aj na reštukturalizácia v PPA a ďalšie veci. "Považuje však tento rozpočet za dobrý," uzavrel Vlčan.

Vlčan považuje rozpočet za dobrý, aj keď si to predstavoval inak, predstavil tiež novú posilu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 14:04

"Musíme sa držať aj z hľadiska, že sme v nejakom regióne a aj z toho hľadiska, že sa na východnej hranici NATO. Z tohto hľadiska máme najnižšie prostriedky na rezort obrany," komentuje poskytnuté finančné prostriedky na najbližšie roky minister Jaroslav Naď pre svoj rezort. V konečnom dôsledku to však hodnotí ako "dobrý kompromis", z ktorého však Naď nie je nadšený.

Minister Naď chápe schválené prostriedky pre rezort obrany z rozpočtu ako kompromis, no nadšený nie je (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 13:59

Minister Gröhling tvrdí, že ako každé rokovanie aj toto bolo mimoriadne dôležité z hľadiska "vyboxovania" si toho najväčšieho kusu pre svoj rezort. Šéf školského rezortu to povedal aj v tom zmysle, že zrejme pre svoj rezort očakával väčší balík peňazí. "Tento rok, žiaľ, nie sme všetci tak úspešní, ako sme si predpokladali," poznamenal.

Školy budú otvorené naďalej aj v čiernych okresoch, ktorých bude od pondelka 18. októbra päť. "Všetky školy pre žiakov vo všetkých okresoch sú stále otvorené. Zatvárať sa budú len na základe pozitívnych prípadov individuálne jednotlivé triedy," vysvetlil minister školstva.

Gröhling o schválenom rozpočte po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 13:51

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) po rokovaní vlády hovorí, že diskusia ohľadom rozpočtu bola veľmi konštruktívna. "Na koaličnej rade v pondelok sme rokovali aj o tom, že je potrebné schváliť aj limity, dlhovú brdzu a aj strop odchodu do dôchodku, čo ale bude predmetom ďalších koaličných rokovaní," tvrdí Remišová.

Vicepremiérka Remišová verejnosti prezentovala svoje plány na rezorte po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 13:37

Od pondelka 18. októbra bude na Slovensku v čiernej farbe päť okresov. V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, bude 22 okresov. Červených okresov bude 37, oranžových 15. Vláda SR na svojom štvrtkovom rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

Aktualizované 13:36

Štát bude vyplácať zariadeniam sociálnych služieb (ZSS) a centrám pre deti a rodiny (CDR), respektíve ich zamestnancom infekčný príplatok vo výške 405 eur na zamestnanca, ktorý v čase krízovej situácie vykonával pracovnú činnosť počas nariadených karanténnych opatrení vo svojom pracovisku. Vyplýva to z nariadenia z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, ktoré vo štvrtok odobrila vláda s pripomienkami. Na tento rok na to štát vyčlenil 750.000 eur. Ako uviedla hovorkyňa ministra práce Eva Rovenská, vláda zaviedla toto opatrenie zatiaľ do konca roka, podľa pandemickej situácie sa to môže predĺžiť.

Aktualizované 13:34

Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO) vie, čo má robiť v súvislosti s nákupom slovenskej pôdy zo zahraničia. Téme sa bude venovať a pracuje na nej s expertmi. Počas štvrtkového rokovania vlády to uviedol minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS). "Minister Vlčan je ten, ktorý po tom, keď maďarská vláda prijala legislatívu na fond (na nákup poľnohospodárskej pôdy v zahraničí, pozn. red), sa o to zaujímal," podotkol Korčok.

VIDEO Mária Kolíková po rokovaní vlády:

Kolíková po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


Sumy schváleného rozpočtu pre jednotlivé, aj vládne subjekty

Slovenská republika plánuje v roku 2022 investovať takmer šesť miliárd eur vrátane zdrojov z plánu obnovy. Oproti priemeru rokov 2018 až 2021 sa tak investičná obálka v budúcom roku zväčší o zhruba dve miliardy eur, teda o takmer 1,5-násobok. Vyplýva to z návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2022 až 2024, ktorý vo štvrtok schválila vláda.

Kancelárie prezidenta i Národnej rady SR, ako aj Úrad vlády, by mali mať v budúcom roku vyšší rozpočet. Kým parlament a prezidentka by si mali prilepšiť len mierne, úrad vlády ráta so zvýšením výdavkov o viac ako 85 miliónov eur.

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Výdavky na oblasť financie pre rok 2022 predstavujú 7,7 miliardy eur. Najväčší objem z toho tvorí Všeobecná pokladničná správa (VPS), ktorej výdavky sú rozpočtované vo výške 6,2 miliardy eur.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Celkové výdavky úradu vlády na nasledujúci rok sú rozpočtované vo výške 155 miliónov eur. Medziročný rast má byť spôsobený najmä výdavkami Plánu obnovy a odolnosti v sume 123,8 milióna eur. Tie majú byť určené na financovanie výskumu, vývoja a inovácií, na boj proti korupcii pre Národnú implementačnú a koordinačnú autoritu a pre Úrad na ochranu oznamovateľov korupcie.

Celkové výdavky na slovenské zdravotníctvo by sa na budúci rok mali vyšplhať do výšky 6,38 miliardy eur.

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na súdnictvo a prokuratúru sa chystá štát v roku 2022 vyčleniť 494.416.000 eur, o približne 89 miliónov eur viac ako v rozpočte na rok 2021. Na väzenstvo má ísť 232.855.000 eur.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na oblasť školstva, vedy, výskumu a športu by mali ísť v roku 2022 viac ako štyri miliardy eur.

Branislav Gröhling
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerstvo kultúry (MK) SR by malo v roku 2022 na výdavky disponovať sumou na úrovni takmer 425,5 milióna eur, čo je približne o 33 miliónov eur viac ako bolo rozpočtované na aktuálny rok.

Natália Milanová
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerstvo obrany (MO) SR má v roku 2022 hospodáriť so sumou 1,795 miliardy eur. Celkové obranné výdavky by mali dosiahnuť 1,857 miliardy eur, čo predstavuje 1,76 percenta HDP.

Minister obrany Jaroslav Naď
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Výdavky v oblasti životného prostredia by v roku 2022 mali byť viac ako 815 miliónov eur. Z toho by mali byť výdavky v objeme 213 miliónov eur z plánu obnovy. Sto miliónov eur by mali byť výdavky z modernizačného fondu.

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR by malo mať v roku 2022 k dispozícii viac ako 154,3 milióna eur. Najväčšia časť, viac ako 78 percent výdavkov, smeruje do zahraničnej politiky.

Ivan Korčok
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Celkové výdavky pre oblasť pôdohospodárstva sú na rok 2022 rozpočtované v sume 1,25 miliardy eur.

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Celkové výdavky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) by sa v budúcom roku mali vyšplhať na sumu 23,9 milióna eur, z toho príspevok na činnosť úradu predstavuje 23,5 milióna eur.

Národný inštitút pre hodnotu a technológie v zdravotníctve, čiže tzv. HTA agentúra, by mal na svoje fungovanie v budúcom roku dostať celkovo 2,65 milióna eur.

Na energetiku by malo v budúcom roku ísť 285 miliónov eur, čo je oproti očakávanej skutočnosti tohto roku medziročný nárast o 128 miliónov eur. Zvýšenie výdavkov rozpočtu na túto oblasť umožnili financie z Plánu obnovy a odolnosti Slovenska v sume 119 miliónov eur.

Celkové výdavky vyšších územných celkov (VÚC) by mali v roku 2022 dosiahnuť 1,75 miliardy eur.

Na zabezpečenie originálnych i prenesených kompetencií majú mať mestá a obce v roku 2022 disponibilný balík v celkovom objeme 5,68 miliardy eur. Štát zo svojho budúcoročného rozpočtu minie na podporu najmenej rozvinutých okresov 10,3 milióna eur.

Celkové výdavky na sociálnu oblasť budú v roku 2022 v sume 13,4 miliardy eur, čo predstavuje 12,7 % hrubého domáceho produktu (HDP) a viac než štvrtinu všetkých výdavkov rozpočtu verejnej správy.

Celkové výdavky rozpočtu verejnej správy smerované do ekonomiky by mali v budúcom roku dosiahnuť 1,62 miliardy eur. Smerované budú najmä do oblasti podpory podnikania, energetiky a inovácií, reštrukturalizácie priemyselných odvetví, informatizácie, regionálneho rozvoja či podpory cestovného ruchu.

Na rok 2022 je pre všetkých účastníkov medzirezortného programu Informačné technológie zo štátneho rozpočtu vyčlenených spolu 368 miliónov eur.

V budúcom roku plánuje vláda SR na podporu podnikania minúť 242,8 milióna eur, čo je pokles oproti plánovaným výdavkom v roku 2021 o 31 %. V porovnaní s odhadom výdavkov na túto kapitolu v tomto roku je pokles ešte výraznejší, a to o 44 %. Najväčší balík financií, 216 miliónov, bude vyplatený prostredníctvom Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

Sociálna poisťovňa (SP) bude v budúcom roku hospodáriť s takmer desiatimi miliardami eur. Rozpočtový výhľad do ďalších rokov má pri SP rastúcu tendenciu, vo svojom materiáli odhadla výdavky v roku 2023 na 10,44 miliardy eur a v roku 2024 na skoro 11 miliárd eur.


Aktualizované 11:51

Vláda v týchto chvíľach schválila návrh rozpočtu s jedinou pripomienkou. Návrh podľa Matoviča počítal s deficitom 4,94 percent hrubého domáceho produktu. Už ranné vyhlásenia ministrov vzbudzovali dojem, že proti tomuto návrhu sa búri koaličná SaS. 

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Korčok po rokovaní vlády a schválení rozpočtu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 10:59

Podmienky, v ktorých boli zavedené kvóty pre slovenskú hudbu v rozhlasovom vysielaní, boli úplne iné, ako sú tie v súčasnosti. Pred rokovaním vlády to v súvislosti s diskusiou, týkajúcou sa zrušenia kvót vo vysielaní súkromných rádií, povedala ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO). "Bolo by potrebné sa pozrieť aj na to, či cieľ, s ktorým boli kvóty zavádzané, bol aj naplnený," poznamenala. 

Natália Milanová
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 10:11

Prichádzajúci líder OĽaNO Igor Matovič ako minister financií tvrdí, že jeho ponuka ohľadom rozpočtu voči koaličným partnerom stále platí a pripomína state z koaličnej dohody a aj to, či koaliční partneri "splnia to, čo ľuďom splnili". Podľa Matoviča SaS straší zvyšovaním dane a vytvára tak povestného slameného panáka. Ide o hodnotu 4,94 percent, podľa Matoviča je to už hotová vec, len SaS na čele so Sulíkom vraj stále protestuje.

SaS si podľa Matoviča vraj vymyslela tému zvyšovania daní v dôsledku rozpočtu a teraz ňou straší (Zdroj: Topky/Vlado Anjela)

"Rokovania v rámci koalície vedieme už veľmi dlhú dobu. Toto vôbec nie je nová vec. Aj o dlhovej brzde a o ďalších veciach rokujeme veľmi dlho. Daňová brzda je taký Sulíkov malý "euroval"," popisuje vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) pred rokovaním vlády.

Remišová tvrdí, že v prípade daňovej brzdy je to u Sulíka niečo ako malý euroval (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

VIDEO Richard Sulík pred rokovaním vlády:

Sulík na vláde hovorí o aktuálnom dianí v prípade dodávateľov energií (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 10:03

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sa vyjadruje k aktuálnemu dianiu v prípade súkromnej spoločnosti Slovakia Energy, ktorá na našom trhu končí.

VIDEO Branislav Gröhling pred rokovaním vlády:

Gröhling na vláde objasnil, či sa budú školy zatvárať aj v čiernych okresoch (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 09:55

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) prezentuje pred rokovaním vlády percentá v prípade pozitivity žiakov na školách v dôsledku pandémie. Školy sa podľa neho nebudú zatvárať ani v čiernych okresoch.

V školách sa bude pokračovať so samotestovaním do konca roka. "Distribúcia samotestov bude naďalej prebiehať a budeme opätovne kontaktovať školy," povedal minister školstva. Poukázal na to, že sa budú môcť zapojiť aj tí rodičia, ktorí nevyužili túto možnosť v predošlom období.  

Sociálni partneri hovoria návrhu rozpočtu nie, koalícia má vraj dohodu

Sociálni partneri sa na rozpočte nezhodli, výhrady mali samosprávy aj odbory. V koalícii je však údajne na tomto návrhu dohoda. Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) ale vopred upozornil, že výsledná podoba rozpočtu na rok 2022 je podmienená schválením viacerých dôležitých zákonov, a to o dôchodkovej reforme, o výdavkových stropoch a o dlhovej brzde. Ak sa na nich koalícia nedohodne a nebudú schválené, deficit rozpočtu nebude 4,94 %, ale iba 4,3 % HDP. Rozdiel predstavuje približne 700 miliónov eur.

Kabinet má vo štvrtok prerokovať aj návrhy rozpočtov viacerých štátnych inštitúcií, ako napríklad Sociálna poisťovňa, Slovenský pozemkový fond či Eximbanka. Procesy pri výstavbe diaľnic ako stavieb vo verejnom záujme by sa mali optimalizovať a akcelerovať. Dosiahnuť to chce Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR novelou zákona o jednorazových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest pre motorové vozidlá. Spolu s návrhom na skrátené legislatívne konanie ju predkladá na rokovanie vlády.

Postarať sa musia aj o sociálne zariadenia, ktoré robili naplno aj cez prvé vlny pandémie

Štát by mal vyplácať zariadeniam sociálnych služieb (ZSS) a centrám pre deti a rodiny (CDR), resp. ich zamestnancom infekčný príplatok vo výške 405 eur na zamestnanca, ktorý v čase krízovej situácie vykonával pracovnú činnosť počas nariadených karanténnych opatrení na svojom pracovisku. Vyplýva to z nariadenia z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, ktoré má tiež prerokovať vláda.

Dráma na vláde! VIDEO
Zobraziť galériu (17)

Kabinet má schvaľovať aj zvýšenie príspevku do Medzinárodného vyšehradského fondu (MVF). Od roku 2022 má narásť z ôsmich na desať miliónov eur, príspevok každej krajiny sa tak zvýši z dvoch na dva a pol milióna eur. MVF slúži na podporu grantov, štipendií a rezidenčných programov v oblasti kultúry, vedy, výskumu a vzdelávania, podporuje tiež projekty cezhraničnej spolupráce a rozvoja cestovného ruchu.

Viac o téme: VládaRokovanie Richard SulíkBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu