Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Plačková ako členka zločineckej skupiny? Na krku má obvinenie! Zastupuje ju advokát známy z Kočnerovej kauzy

Zuzanu Plačkovú zadržala NAKA. Zobraziť galériu (7)
Zuzanu Plačkovú zadržala NAKA. (Zdroj: Topky.sk/Vlado Anjel, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zuzana Strausz Plačková je známa najmä z televíznej reality šou a zo sociálnych sietí. Ľuďom ukazovala svoj luxusný život plný drahých vecí a dovoleniek. Zdá sa však, že nebolo všetko tak, ako vyzeralo a samozvaná kráľovná sociálnych sietí má na krku vážne obvinenia. Spolu s ňou Národná kriminálna agentúra zadržala aj jej muža Reného Strausza.

Zuzanu Plačkovú a jej manžela zadržala NAKA pre drogovú trestnú činnosť a členstvo v zločineckej skupine

ŠOK! Zuzanu Plačkovú zbalila polícia: Pre drogovú trestnú činnosť! (Zdroj: Ján Zemiar)

V pondelok ráno mala známa influencerka Zuzana Plačková nepríjemný budíček. Na dvere bratislavského bytu jej totiž "zaklopali" elitní policajti. Plačkovú aj s jej mužom Reném zadržala Národná kriminálna agentúra v rámci akcie zameranej na zločineckú skupinu, ktorá obchoduje s drogami. Influencerka tak skončila s putami na rukách a do kamier prítomných novinárov odkázala, že sa k svojmu zadržaniu vyjadrí na Instagrame. 

POTVRDENÉ! Zuzanu Plačkovú a jej manžela obvinili: NAKA zverejnila detaily zásahu!

To sa však zrejme tak skoro nestane. Potom, čo Plačková aj so svojím manželom strávila noc v cele policajného zadržania, ju NAKA obvinila z obchodovania s drogami a z členstva v zločineckej skupine. Rovnaké obvinenia má na krku aj Strausz. 

Plačková ako členka zločineckej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Plačková ako členka zločineckej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Plačková ako členka zločineckej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestných činov Založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a Nedovolaná výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Počas domových prehliadok policajti zaistili viac ako deväť kilogramov omamných a psychotropných látok - metamfetamín, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90.000 jednorazových dávok drogy. Zaistili tiež zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70.000 eur v hotovosti. Naďalej pokračujú procesné úkony, v tejto chvíli preto nie je možné poskytnúť viac informácií," píše sa v stanovisku, ktoré zverejnili policajti. 

Známy advokát na scéne

Zuzanu Plačkovú a jej manžela zastupuje advokát, ktorý je známy aj z kauzy odsúdeného Mariana Kočnera. Martin Pohovej bol jeden z obhajcov, ktorí Kočnera zastupovali v kauze televíznych zmeniek. Pohovej zastupuje aj údajného šéfa gangu sýkorovcov Róberta Lališa alias Kýbla. 

Martin Pohovej
Zobraziť galériu (7)
Martin Pohovej  (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Pohovej sa zatiaľ neoboznámil s uznesením o obvinení Plačkovej a jej manžela, k prípadu sa preto zatiaľ nevyjadruje. Informovala o tom televízia Markíza. Plačková však počas toho, ako ju v Trenčíne viedli pred vyšetrovateľa, poslala ľuďom stručný odkaz. 

"Dúfam, že sa to čoskoro všetko vysvetlí. Chcem len odkázať ľuďom, že dávajte si pozor, s kým sa stretávate, lebo môžete byť potom hodený do jedného vreca s určitými ľuďmi. Ani o tom nemusíte vedieť," vyhlásila. 

Plačková ako členka zločineckej
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: DrogyZločinecká skupinaObvinenie Zuzana PlačkováNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu