Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Veľké stretnutia lídrov u Čaputovej: Robert Fico hlavu štátu varoval pred týmito vecami!

Robert Fico sa stretol s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Zobraziť galériu (3)
Robert Fico sa stretol s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook/Robert Fico)

BRATISLAVA - Situácia v štáte je s ohľadom na možnú vojnu v policajných zložkách mimoriadne vážna. Je vážna až tak, že sa dnes očividne rozhodol zakročiť aj Prezidentský palác na čele s hlavou štátu Zuzanou Čaputovou. Tá sa rozhodla stretnúť s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) a na programe mala aj stretnutia s opozičnými predstaviteľmi ako Robert Fico (Smer-SD) či Peter Pellegrini (nezaradený).

VIDEO Robert Fico o stretnutí s prezidentkou:

Podľa Fica ak chce prezidentka upokojiť situáciu v krajine, mala by sa zasadiť o predčasné voľby (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Aktualizované 17:12

Šéf Smeru v najnovšom videu tvrdí, že prezidentka Zuzana Čaputová by sa mala zasadiť o predčasné voľby, ak chce upokojiť situáciu v krajine. "Stojím na inom politickom brehu ako pani prezidentka, no napriek tomu som ju navštívil," hovorí Fico vo videu po stretnutí s prezidentkou. "Môžem však verejne zopakovať hlavné posolstvá, ktoré som tam zanechal. Je tu nárasť frustrácie a nevyhnutnosť prezidentského úradu dôraznejšie reagovať na neschopnosť vlády," pokračuje Fico, ktorý zdôraznil, že sú si s prezidentkou politicky veľmi vzdialení.

Aktualizované 12:50

Predseda strany Smer-SD Robert Fico podľa hovorcu Jána Mažguta potvrdzuje, že prezidentka Zuzana Čaputová ho požiadala o pracovné stretnutie v súvislosti s aktuálnou politickou situáciou. "Stretnutie sa uskutoční dnes, t.j. v pondelok 27. septembra v popoludňajších hodinách. Napriek mnohým zásadne rozdielnym názorom, a to nie len v otázke zmareného referenda, sa predseda Smeru-SD stretnutia zúčastní a bude na ňom otvorene informovať prezidentku SR o závažnosti súčasnej situácie, ktorú Smer-SD charakterizuje ako totálny rozvrat sociálneho a právneho státu," potvrdzuje hovorca Mažgut.

VIDEO Veľké stretnutia lídrov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Stretnutie s Hegerom, nasledujú stretnutia s Ficom a Pellegrinim

Prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok diskutovala v Prezidentskom paláci s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) o aktuálnej situácii v bezpečnostných zložkách. "Vymenili si pohľady najmä v súvislosti s bezpečnostnou otázkou na Slovensku a takisto sa bavili o vývoji pandémie Covid-19," konštatovala hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

VIDEO Hovorkyňa Hegera objasnila, o čom na stretnutí s prezidentkou išlo:

Heger sa stretol s prezidentkou Čaputovou, jeho hovorkyňa objasnila, o čom sa rozprávali (Zdroj: Úrad vlády SR)

K rovnakej téme sa plánuje zrejme dnes poobede stretnúť aj s predsedom opozičného Smeru-SD Robertom Ficom, ale aj predsedom parlamentu a koaličného hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a lídrom mimoparlamentného Hlasu-SD Petrom Pelegrinim. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zaujíma ju upokojenie situácie

"Na stretnutiach s nimi plánuje hovoriť aj o tom, ako upokojiť situáciu na Slovensku," doplnil hovorca. Stretnutie s Ficom sa uskutoční ešte v pondelok, ďalšie majú byť v najbližších dňoch. Dianie v orgánoch činných v trestnom konaní riešila aj Bezpečnostná rada SR. Rozhodla o vzniku pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát, ktorá začala fungovať minulý týždeň. Pripraviť má konkrétne návrhy zmien na zlepšenie fungovania súdov, polície a prokuratúry.

Viac o téme: Robert FicoBoris KollárPeter PellegriniZuzana ČaputováEduard HegerVojna v polícii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu