Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Nové rozdelenie okresov: Už päť je bordových, Lengvarský uvažuje o sprísnení opatrení

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Scenár, ktorý predpovedali odborníci po lete, sa bohužiaľ napĺňa. Počty nových prípadov rapídne stúpajú a s tým súvisí aj preraďovanie okresov do tmavšej farby, čo značí vyšší stupeň ohrozenia. Oddnes je v bordovej fáze päť okresov, červených je 39 a oranžových 34. Zelenou ostáva už len jeden okres - Dunajská Streda.

Očkovanie je cesta von z pandémie, myslí si štátny tajomník Martin Klus (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Oddnes platí rozdelenie okresov Slovenska podľa toho, ako ich schválila vláda ešte minulú stredu na základe COVID automatu. Stalo sa tak na základe neustále sa zhoršujúcej pandemickej situácie. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v tejto súvislosti dokonca pripustil sprísnenie protipandemických opatrení. 

Lengvarský ohlásil začiatok reprofilizácie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa, Pavol Zachar, Topky/Vlado Anjel)

PRIESKUM o tom, prečo sa Slováci nechali zaočkovať: Tieto dva dôvody u nich jasne vyhrali

Nové rozdelenie okresov

Monitoring (zelená farba): okres Dunajská Streda.

Ostražitosť (oranžová farba): okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava I - V, Detva, Galanta, Hlohovec, Komárno, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Šaľa, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trnava, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Zvolen.

Prvý stupeň ohrozenia (červená farba): okresy Bánovce nad Bebravou, Brezno, Bytča, Čadca, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Košice I - IV, Košice-okolie, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Martin, Myjava, Námestovo, Nitra, Poprad, Prešov, Revúca, Ružomberok, Sabinov, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Svidník, Trebišov, Trenčín, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina a okres Zlaté Moravce.

Druhý stupeň ohrozenia (bordová farba): okresy Bardejov, Krupina, Rožňava, Skalica a Stará Ľubovňa. 

KORONAVÍRUS Nové rozdelenie okresov:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Odborníkov znepokojuje nízky počet zaočkovaných

Riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva Matej Mišík minulý týždeň informoval, že denne sa zaočkuje približne 1400 ľudí, čo považuje za veľmi nepriaznivé. "Znepokujúce je stále nízke číslo zaočkovanosti v kategórii 50+, ktorá je najrizikovejšou z pohľadu rizík a komplikácií ochorenia a nevyhnutnej hospitalizácie," vyhlásil. Zároveň skonštatoval, že v zaočkovaní pretrvávajú vysoké regionálne rozdiely. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19Rozdelenie okresov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu