Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Takmer rok od Kollárovej nehody: Významný posun! Padlo obvinenie

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Takmer rok od dopravnej nehody, pri ktorej utrpel vážne zranenia predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), padlo vo veci obvinenie a to z dôvodu ublíženia na zdraví. Prípad však stále nie je ukončený a vyšetrovateľ vykonáva ďalšie úkony.

K nehode došlo 24. októbra 2020 na križovatke Mramorová a Ulice Svornosti v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Služobná limuzína, v ktorej sa viezol predseda parlamentu Boris Kollár, sa zrazila s osobným motorovým vozidlom.

Takmer rok od Kollárovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Predseda parlamentu skončil po haváriu v nemocnici sv. Michala, neskôr bol prevezený na bratislavské Kramáre a odtiaľ opäť do nemocnice, ktorá patrí pod rezort vnútra. Podstúpiť musel náročnú operáciu krčného stavca a v nemocnici strávil niekoľko týždňov. On sám ešte v čase svojej hospitalizácie povedal, že lekári ho doslova vytrhli hrobárovi z lopaty. So špeciálnou oporou krku sme ho potom mohli na verejnosti vídať aj po jeho návrate do práce.

Takmer rok od Kollárovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Krátko po nehode sa ukázalo, že v aute nebol sám. Okrem jeho ochranky sa v ňom viezla aj bývalá misska Miroslava Fabušová, za čo bol predseda parlamentu ostro kritizovaný. Prípad vzbudil o to väčšie vášne, že v tom čase platil na Slovensku kvôli pandémii koronavírusu prísny lockdown a zákaz vychádzania.

Takmer rok od Kollárovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kancelária Národnej rady SR)

Prípad nehody predsedu parlamentu nie je uzavretý ani po takmer roku. Prišlo však k významnému posunu. "V súvislosti s Vami uvedenou dopravnou nehodou bolo vznesené obvinenie z nedbanlivostného prečinu ublíženia na zdraví. Konanie nie je v súčasnosti ukončené, zo strany vyšetrovateľa Policajného zboru sú vykonávané úkony po vznesení obvinenia. Bližšie informácie nie je v súčasnom štádiu možné poskytnúť," potvrdil pre Topky.sk hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

TV JOJ v tejto súvislosti uviedla, že poľa ich informácií však nemá byť obvinený vodič predsedu parlamentu.

 

Viac o téme: NehodaVyšetrovanieBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu