Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší medveď na obzore: Odhalila ho fotopasca, pohybuje sa najmä v TÝCHTO lesoch!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BECKOV – Obec Beckov je mimoriadne obľúbená. Turisti sem chodia pozrieť sa na zrúcaninu hradu, či pozrieť si aj ďalšie hrady a zámky v regióne. V lesoch, ktoré sa nachádzajú okolo obce, sa v posledných dňoch potuluje medveď. Podľa starostu Daniela Haldkého však nie je dôvod na paniku.

Podľa miestnych poľovníkov bol medveď videný ešte cez víkend – v nedeľu 19. septembra krátko pred 20:30, a to na Veľkom Palovom po Brezinou. Ide o miesto katastrálne spadajúce pod obec Beckov. Medveď, ktorého fotopasce zachytili, má podľa poľovníkov asi 120 kilogramov.

„Poľovnícke združenie Hurban Beckov si týmto plní oznamovaciu povinnosť pre Okresný úrad Nové Mesto nad Váhom a Obecný úrad Beckov. Obecný úrad Beckov zabezpečí upozornenie o výskyte tohto živočícha pre občanov miestnym rozhlasom, aby sa občania opatrne pohybovali v katastrálnom území obce a nevstupovali do súvislých hustých lesných porastov,“ píšu poľovníci v dokumente, ktorý má redakcia k dispozícii. Súčasťou dokumentu je aj fotografia šelmy, ktorá sa túla v okolí obce Beckov. Starosta obce Beckov Daniel Hladký upozornil, že nie je dôvod na paniku a medveďa fotopasce zachytili v lesoch, ktoré sú od obce vzdialené 2 hodiny turistickou chôdzou. 

Ďalší medveď na obzore:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Poslanec Nového Mesta nad Váhom Tomáš Malec v sobotu informoval, že v okolí ich mesta sa pohybuje medvedica s mláďatami. Videná bola na Kamennej, jej výskyt potvrdili aj poľovníci. Podľa poľovníkov ide o rovnakú medvedicu, ktorá sa pohybovala aj v okolí Čachtíc – hrad Čachtickej pani Alžbety Báthory je v očiach turistov rovnako zaujímavý, ako hrad Beckov. Poľovníci ľudí upozornili, aby v prípade, ak idú do lesa, boli mimoriadne opatrní a obozretní.

Čachtický hrad
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Mária Hikelová)

Ďalšia medvedica s mladými: Pohybuje sa najmä v TEJTO lokalite! Poľovníci dvíhajú varovný prst

To platí aj pre turistov, ktorí sa rozhodnú do regiónu ísť – platí zásada, že pri návšteve lesa by sa ľudia mali pohybovať v skupinkách a hlasno sa rozprávať. Napriek tomu v poslednom období rastie počet prípadov, kedy medveď zaútočil na človeka. Posledný taký sa stal v utorok ráno v obci Nevoľné, kde medveď napadol pastiera. Ten našťastie vyviazol bez zranení, ochránili ho pastierske psy.

 

Viac o téme: MedveďMedveď hnedýŠelmaČachticeútok medveďaHrad BeckovObec Beckov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu