Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Dáta bez pátosu dvíhajú varovný prst: Nové prírastky prípadov, nečakaný skokan medzi okresmi!

Jeden z okresov poriadne prekvapil svojím bleskovým rastom prípadov. Zobraziť galériu (2)
Jeden z okresov poriadne prekvapil svojím bleskovým rastom prípadov. (Zdroj: Gettyimages, Facebook/Dáta bez pátosu)

BRATISLAVA - Na nárast nových prípadov koronavírusu sa dá nazerať rôzne, a to napríklad aj z hľadiska týždňového nárastu nových prípadov v jednotlivých okresoch. Práve túto úlohu si na plecia zobrali analytici z Dáta bez pátosu. Tí na sociálnej sieti zverejnili pomerne prekvapivé výsledky, jeden z okresov je totiž nečakaným skokanom, a nie, nejde zďaleka o sever krajiny!

Archívne video

Očkovanie tehotných proti COVID je na Slovensku možné, musí ho však odporučiť lekár (Zdroj: Topky)

Dáta bez pátosu sa sústredili na okresy, ktoré najviac narástli za posledných 7 dní a tiež na tie, ktoré sú na tom veľmi dobre a ktoré horšie. "Treba pozerať na regióny a nie len na konkrétny okres," pripomínajú analytici. Z prvotnej mapy je vidieť značný nárast v prípade Brezna a Revúcej, no vzápätí nám padne zrak na západ krajiny.

Čo sa to deje v Pezinku?

Situácia sa síce komplikuje za Tatrami, na Orave a Kysuciach, no dobre na tom nie je ani Gemer, Brezno či Detva. Je tu ale nepríjemný nárast, a to na západe. "Pezinok je skokan týždňa ale narástol skoro z nuly," varujú analytici, kde je okres Pezinok takým skokanom, že zmenil farebný nárast na najvyššiu, čiernu farbu.

KORONAVÍRUS Dáta bez pátosu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Dáta bez pátosu)

Východ riskuje

Nízky nárast na niektorých miestach na východe je síce na prvý pohľad pozitívna správa, no analytici hneď kritizujú dôvod, prečo tomu tak je. "V Snine na východe sa netestuje. Tam to vzdali a to je cesta k pohode," dodali analytici so sarkazmom.

Potom Dáta bez pátosu dodali, že na tieto čísla by sa skôr mali pozrieť štátni predstavitelia a hygienici. "Je to len taký prvý nástrel pri nízkych číslach. Neplašte sa, toto je materiál skôr pre hygienikov, aby zistili, že takmer všade je všetko OK a pár regiónov kazí celoslovenský priemer," upokojujú občanov.

Viac o téme: NárastOkresyPrípadyPezinokDáta bez pátosu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu