Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nechcete skončiť na pľúcnej ventilácií? Jasná reč lekára: Títo pacienti ju nepotrebovali!

(Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Mnoho Slovákov s očkovaním stále váha alebo je pevne rozhodnutých a vakcínu proti koronavírusu odmieta. Skúsenosti lekárov však ukazujú, že svoj význam má a ukáže sa aj vtedy, ak sa pacient predsa len infikuje.

Poukázal na to aj primár Jakub Hložník, ktorý už štrnásť rokov vedie oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny v nemocnici na Antolskej ulici v Petržalke. Jeho skúsenosti hovoria, že očkovaní pacienti nekončia v tak ťažkom stave a aj keď majú COVID-19, tak priebeh ochorenia je ľahší a nie je potrebné, aby boli napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Zaočkovaného pacienta, ktorý by skončil na umelej pľúcnej ventiláciI či zomrel, v nemocnici dokonca ani nemali.

"Cieľom očkovania nie je iba zabrániť tomu, aby ste chytili koronavírus a mali ľahký priebeh, ale vážne ide o to, aby sme mali čo najmenej takýchto pacientov," povedal ukazujúc na lôžko určené pre pacientov, ktorých stav si vyžaduje pripojenie na pľúcnu ventiláciu.

Primár Jakub Hložník: Očkovaných pacientov na ventilácii nemáme (Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva SR)

Hložník podotkol, že výsledok u tých, ktorí skončia na ventilácii, je veľmi neistý. Okrem toho dostávajú tiež veľa rôznych liekov, ktoré majú svoje nežiadúce účinky. Vo videu okrem iného názorne vysvetlil aj to, akým spôsobom prebieha napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a aj to, prečo sú pacienti v umelom spánku. "Pacient musí byť, samozrejme, uspatý, lebo pri vedomí by netoleroval umelú pľúcnu ventiláciu," povedal.

Viac o téme: PacientiKoronavírusUmelá pľúcna ventiláciaJakub Hložník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu