Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Fico vyzval Hlas-SD na okamžité začatie rokovaní o predvolebnej spolupráci: Spolu by vraj mali nad 35 percent

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico vyzval mimoparlamentný Hlas-SD na okamžité začatie rokovaní o forme predvolebnej a povolebnej spolupráce. Rokovaniami chce dosiahnuť, aby mali spoločne vo voľbách výsledok 35 až 40 percent.

"Je našou spoločnou povinnosťou okamžite začať rokovania o forme predvolebnej a povolebnej spolupráce, ktorá zabezpečí, že prirodzený blok Smeru a Hlasu, či už ako jedna strana, alebo dvojkoalícia, bude mať schopnosť dosiahnuť výsledok na úrovni 35 až 40 percent, čo je úplne reálne. Pokiaľ sa bude Hlas viac orientovať na spoluprácu s liberálnymi stranami, ako je to dnes zrejmé, zabudnime na to, že Slovensko môže mať po voľbách silnú a stabilnú sociálno-demokratickú vládu," uviedol v stanovisku Fico.

VIDEO Fico ponúka poslancom za stranu Hlas-SD možné rokovania o predvolebnej spolupráci

Fico ponúka poslancom za stranu Hlas-SD možné rokovania o predvolebnej spolupráci (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Fico vyzval politikov Hlasu na okamžité otvorenie takýchto rozhovorov, "pretože to je nielen logické a prirodzené, ale sa to od nás aj očakáva". Spomenul "očividnú" nervozitu vo vyhláseniach nezaradených poslancov okolo lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho na adresu Smeru-SD. "Obavám sa, že keď to takto bude pokračovať, tak terčom politiky Hlasu nebude súčasná vládna koalícia, ale Smer – sociálna demokracia," povedal s tým, že by bolo nešťastné, keby Hlas ponúkal verejnosti ako alternatívu hašterenie sa s ostatnými opozičnými subjektmi.

Fico pripomenul, že politici Hlasu zdieľajú so Smerom-SD rovnakú minulosť. "Všetko, čo dosiahli, dosiahli vďaka Smeru a nemôžu sa tváriť, že nemajú nič spoločné s ťažkými chvíľami, ktorými Smer musel prejsť a ktoré nakoniec aj úspešne zvládol," dodal.

Šéf Smeru-SD si myslí, že krajina smeruje k predčasným voľbám. Pripomína chaos a rozklad v polícii, verejných financiách či v boji s pandémiou. "Dobrou alternatívou pre Slovensko však nemôže byť ďalší vládny zlepenec, koalícia vytvorená zo strán na jedno použitie," skonštatoval s tým, že musí ísť o stabilnú vládu postavenú na základe skúsených politikov a stabilných politických štruktúr.

Viac o téme: VýzvaSpoluprácaRokovanie Robert FicoPolitikaHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu