Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kollár na tlačovke penil: Ostré slová o čurillovskej mafii, Lipšic to už nemohol počúvať a zaslal mu verejnú výzvu!

Lipšic vyzval Kollára na ospravedlnenie. Zobraziť galériu (2)
Lipšic vyzval Kollára na ospravedlnenie. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Situácia v polícii a v štáte je v týchto dňoch pre bežného laika pomerne komplikovaná. Vo väzbe totiž skončili viacerí vyšetrovatelia NAKA, medzi inými aj Ján Čurilla. Práve tento moment sa stal u viacerých politikov zlomový. U niektorých však vyvolal emócie a vášne. Predseda parlamentu totiž včera na tlačovom brífingu pomerne rázne hovoril o tom, že tu nechce vznik "čurillovskej mafie". Tieto slová ťažko niesol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, ktorý mu po tom celom adresoval verejnú výzvu.

Celé to začalo po tom, ako premiér Eduard Heger (OĽaNO) oznámil vznik pracovnej skupiny na obnovenie dôveru v právny štát. Hnutie Sme rodina sa však na piatkovej tlačovke rozhodlo, že sa nebude zúčastňovať na spomínanej pracovnej skupine. Pomerne emotívne to vyhlásil na tlačovej konferencii líder hnutia a predseda parlamentu Boris Kollár.

VIDEO Celé včerajšie vyhlásenie Borisa Kollára:

Kollár dnes adresoval svojim partnerom pomerne ostré slová a zvýšil na nich hlas, tohto cirkusu vraj už stačilo! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nechce tu druhú mafiu

Podľa svojich slov nebude podporovať vytvorenie tzv. druhej mafie, podozrenia sú podľa neho vážne. Vyzval koalíciu, aby sa vrátila k práci, ktorú sľubovala voličom. Kritizoval, že partneri presúvajú rokovanie o výstavbe štátnych nájomných bytov.

"Nebudeme sa zúčastňovať na tejto skupine, nebudeme tam dávať žiadne návrhy. Za takéto niečo nebudeme hlasovať," vyhlásil Kollár. Nové vážne obvinenia v kauzách v polícii podľa neho prekračujú všetky hranice. Odvolával sa na uznesenia i odposluchy. Nechce tiež, aby "jednu mafiu vystriedala druhá". Dodal, že treba bojovať proti tzv. Ficovej mafii, ktorá si podľa neho sprivatizovala spravodlivosť. "Nebudem podporovať, aby na druhej strane vznikla nová mafia, môžem ju pokojne nazvať 'čurillovská', a tá bude robiť to isté, len pod nejakým krásnym heslom a transparentom, ale bude zneužívať zákon," pripomenul.


VIDEO Kollár na tlačovke vybuchol od hnevu: Koalícii dal ultimátum a kričal na nich, hrozia predčasné voľby?


Lipšicovi pretiekol pohár trpezlivosti

Tieto a mnohé iné slová z piatkovej tlačovej konferencie niesol veľmi ťažko špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, ktorý sa včera v parlamente pre spomínané udalosti objavil aj na rokovaní brannobezpečnostného výboru. Slová o "čurillovskej mafii" ho dostali do vývrtky a Kollárovi zaslal verejnú výzvu!

Lipšic totiž dôverne pozná kariéru Ján Čurillu, ktorý je momentálne vo väzbe. "Vyšetrovateľ NAKA podplukovník Ján Čurilla viedol úspešné vyšetrovanie proti zločineckým skupinám Piťovcov a Takáčovcov. Vyšetroval viaceré ťažké prípady brutálnych vrážd - medzi inými prípad mladej ženy, ktorá bola týždeň pred svadbou (a v druhom stave) brutálne znásilnená a zavraždená pred viac ako 20 rokmi pri Trenčíne. Len vďaka jeho presvedčeniu a “tvrdohlavosti” sa podarilo desať rokov po skutku tento ohavný zločin objasniť," dodal Lipšic s tým, že vraj len vďaka Jánovi Čurillovi sú ulice slovenských miest bezpečnejšie.

Preto nemal inú možnosť a Kollárovi adresoval rázne slová. "Verejne vyzývam predsedu Národnej rady Borisa Kollára, aby sa ospravedlnil Jánovi Čurillovi a jeho rodine za výroky o “čurillovskej mafii”," píše Lipšic. Hnutie Sme rodina zatiaľ na Lipšicove slová nereagovalo.

Kollár na tlačovke penil:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Daniel Lipšic)

Viac o téme: OspravedlnenieVýrokDaniel LipšicBoris KollárJán Čurilla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu