Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Premiér verí, že nikto nebude brániť očiste v polícii: Koalícia sľúbila Slovensko bez korupcie

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) verí, že žiadny koaličný partner "nebude nevyhnutnej očiste polície, prokuratúry a súdnictva akokoľvek brániť". Vyhlásil to prostredníctvom krátkej videonahrávky.

Pripomenul, že súčasná koalícia sľúbila Slovensko bez korupcie a rovnosť pred zákonom. Líder Sme rodina Boris Kollár na piatkovej tlačovej konferencii oznámil, že hnutie sa nebude zúčastňovať na pracovnej skupine, ktorá má riešiť obnovu dôvery v právny štát. Podľa svojich slov nebude podporovať vytvorenie tzv. druhej mafie, upozornil pritom na nové vážne obvinenia v kauzách, týkajúcich sa práce polície.

Heger verí, že pri súčasnej situácii nebude nikto, ani koaličný partner, očiste v štáte brániť (Zdroj: Úrad vlády SR)

Vznik pracovnej skupiny oznámila koalícia vo štvrtok (16. 9.) po zasadnutí bezpečnostnej rady štátu. Zvolal ju premiér po tom, ako tento týždeň Úrad inšpekčnej služby zadržal štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry, ale aj dočasného riaditeľa inšpekcie.

Heger vo štvrtok zdôraznil, že na vzniku skupiny je v koalícii zhoda, na tlačovej konferencii pri ňom stáli viacerí koaliční partneri vrátane podpredsedu Sme rodina a ministra práce Milana Krajniaka. Ten v piatok novinárom povedal, že "to, čo odznelo na štvrtkovej tlačovej konferencii, bolo iné, než som mal pocit, že sa dialo vnútri".

Viac o téme: PremiérReakciaPracovná skupinaSme rodinaEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu