Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenská byrokracia neobišla ani pápeža: Neuveríte, kde chceli jeho podpis!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR, Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

BRATISLAVA – Pápež alebo nie, pravidlá platia pre všetkých rovnako. Výnimkou nie je ani Svätý Otec, ktorý na Slovensku za štyri dni absolvoval mnoho verejných vystúpení. Tie boli spojená, ako inak, aj s nejakou tou byrokraciou, ktorej sa nevyhol ani pápež.

Ukázalo sa to aj v prípade dokumentu, ktorý zrejme dobre poznáme všetci a to potvrdení o školení bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, skrátene BOZP. Na internete sa objavili aj fotky dokumentov, ktoré mal Svätý Otec podpísať. Nalepený bol na nich aj známy krikľavý papierik, na ktorom sa uvádzala požiadavka na podpis pápeža.

Slovenská byrokracia neobišla ani
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

Školenie Svätého Otca sa malo týkať prác vo výške nad 1,5 metra bez horolezeckej techniky pre výťah GEDA 500 Z/ZP. V dokumentoch jasne figuruje aj vlastné meno pápeža Jorge Mario Bergoglio a jeho rok narodenia 1936.

Slovenská byrokracia neobišla ani
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

"Keď ti nechá revizáķ na stole "jednoduchú úlohu" aby naplnil literu zákona. Vybaviť podpis Františka o školení BOZP a predložiť jeho lekárske potvrdenie na prácu vo výškach, za účelom prekonania 2 výškových metrov na pódium (keďže bol bez horolezeckej techniky)," zverejnila stránka Nekŕmte nás odpoveď anonymne status, ktorý obe fotografie dopĺňal.

Návšteva pápeža Františka v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Pápež František pricestoval na Slovensko v nedeľu popoludní a zdržal sa u nás štyri dni. Počas nich absolvoval niekoľko stretnutí vrátane toho v záhrade Prezidentského paláca, kde aj prehovoril na pódiu k prítomným. Navštívil tiež Prešov a Košice, kde sa išiel pozrieť aj na neslávne známe sídlisko Luník IX. V Prešove sa tiež veriacim prihovoril z impozantného pódia, z ktorého odsúliž liturgiu. V stredu, počas sviatku Sedembolestnej Panny Márie, odslúžil na vyvýšenom pódiu svätú omšu v známom pútnickom mieste Šaštín-Stráže. Zo Slovenska odletel popoludní.

Viac o téme: PápežSlovenskoFrantišekBOZP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu