Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MÝTNIK III Bývalá šéfka daniarov sa priznala ku korupcii! V prípade je obvinený aj Miroslav Výboh

Bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová
Bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Bývala šéfka Finančnej správy Lenka Wittenbergerová sa po včerajšom zadržaní kriminálnou políciou priznala ku korupcii. V prípade je obvinený aj podnikateľ Miroslav Výboh.

archívne video

Advokáti obvinených v kauze Mýtnik prišli na Prezídium policajného zboru, kde vypočúvajú ich klientov (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Bývalá šéfka Finančnej správy mala priznať niektoré skutky, ktoré sú jej kladené za vinu v kauze Mýtnik III. Informoval o tom portál Aktuality.sk, ktorému to mali potvrdiť viaceré od seba nezávislé zdroje. 

Obvinený Výboh sa spomína aj v THREEME! Posledný, koho oj*be, bude Hranol, písal Kočner Bašternákovi

"Vypovedala a niektoré skutočnosti potvrdila. Či išlo o trestný čin prijímania úplatku, je vecou ďalšieho dokazovania," uviedol pre portál advokát Vladimír Mitro, ktorý ju zastupuje. Wittenbergerová tak zrejme priznala prevzatie peňazí, ale nehovorí o úplatku. V prípade je obvinený aj podnikateľ Miroslav Výboh, ktorý je označovaný za blízkeho človeka strany Smer a jej predsedu Roberta Fica. 

Výboh sa spomína aj v šifronavenj komunikácii, ktorú zaistili Marianovi Kočnerovi. Písal si o ňom s obvinenou Monikou Jankovskou, odsúdeným Ladislavom Bašternákom či svojím bývalým kamarátom, expríslušníkom SIS Petrom Tóthom. 

"Úrad špeciálnej prokuratúry môže v tomto štádiu konania potvrdiť, že dnešného dňa bolo v rámci akcie Mýtnik III vyšetrovateľom NAKA vznesené obvinenie celkovo ôsmim osobám, a to výlučne pre korupčnú trestnú činnosť, ktorá má základ v štyroch rôznych skutkoch. Dvom osobám bolo vznesené obvinenie pre trestný čin podplácania a ďalším šiestim osobám bolo vznesené obvinenie pre trestný čin prijímania úplatku. Ďalšie bližšie informácie budú poskytnuté, keď to procesná situácia umožní," uviedla včera hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Viac o téme: KorupciaMiroslav VýbohLenka WittenbergerováMýtnik III
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu