Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Najväčšie očkovacie centrum končí: Posledné vakcíny podajú v sobotu, prísť môžu aj deti

Vakcinačné centrum na NFŠ nateraz končí
Vakcinačné centrum na NFŠ nateraz končí (Zdroj: FB / Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Najväčšie veľkokapacitné očkovacie centrum v Bratislave nateraz končí. Poslednýkrát otvorí svoje brány v sobotu a očkovať bude opäť aj neregistrovaných. Informoval o tom hlavný lekár Bratislavského kraja Tomáš Szalay na sociálnej sieti. Nevylúčil však, že v budúcnosti brány centra opäť otvoria.

Okrem toho budú očkovať aj vo štvrtok (5. 8.) vakcínou Janssen od Johnson & Johnson. Vakcinovať budú dospelých aj bez SMS pozvánky. V sobotu budú očkovať vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer deti od 12 rokov a dospelých.


ANALÝZA Útvaru hodnoty za peniaze: Náklady na nezaočkovaných sú enormne vysoké! Toto je 5 riešení


Možná bude aj kombinácia vakcín

"Vezmeme aj ľudí bez registrácie, aj ľudí na kombináciu vakcín, teda prvá AstraZeneca, druhý Pfizer. Na štadión sa možno o pár týždňov vrátime, ak bude záujem v čakárni alebo ak padne rozhodnutie o tretích dávkach," uviedol na sociálnej sieti Szalay.

V auguste chce Bratislavský kraj s vakcináciou ľudí proti ochoreniu COVID-19 pokračovať v teréne, priamo v obciach a komunitách. "V ďalších dňoch preskupíme sily a väčšmi sa sústredíme na očkovanie v obciach Bratislavského kraja," potvrdil lekár kraja. Szalay nevylúčil, že v budúcnosti by mohli opäť očkovať. "Na štadión sa možno o pár týždňov vrátime – ak bude záujem v Čakárni alebo ak padne rozhodnutie o tretích dávkach," uviedol.

REPORTÁŽ z najväčšieho vakcinačného centra na Slovensku

REPORTÁŽ z vakcinačného centra: Všetko fičí ako v úli! Denne zaočkujú tisícky ľudí, večer sa začína šou (Zdroj: Topky/Maarty)

S mobilnou očkovacou jednotkou podporili aj akciu mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko. Na NFŠ, najväčšom očkovacom centre na Slovensku, sa začalo s očkovaním v marci. Bratislavský kraj mal na konci júla na NFŠ za sebou už vyše 250-tisíc očkovaní. Počas najväčšieho záujmu sa vo veľkokapacitnom centre vakcinovalo šesť dní v týždni.

Viac o téme: OčkovanieKoronavírusNárodný futbalový štadión
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu