Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Úspešný golfista neonacistom? Sporné tetovanie Sabbatiniho vyvolalo búrlivú diskusiu! Manželka neudržala emócie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA/TOKIO - Golfista Rory Sabbatini získal pre slovenskú výpravu tretí cenný kov. Aj keď sa ľudia tešia z ďalšieho slovenského úspechu na olympiáde, vynorili sa špekulácie okolo Sabattiniho tetovania.

Golfista Rory Sabbatini v 4. kole turnaja vytvoril olympijský rekord ihriska so skóre 10 pod par. Pre Slovensko vybojoval premiérový cenný kov v športe, ktorý sa pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro vrátil do olympijského programu po 112 rokoch.

Sexi manželka reprezentanta z Olympiády v Tokiu: Doma má Kollárovu mamičku č. 4!

"Ťažko sa tomu verí. Ráno sme si hovorili, že treba ísť do toho bez tlaku, nech sa Rory ide zabaviť. Ani v najdivokejších snoch sa nám nesnívalo, že by to mohlo dopadnúť takto. Golf je však nevyspytateľný," povedal prezident Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) Rastislav Antala.

Zvláštne tetovanie

Krátko po Sabbatiniho víťazstve sa však vynorili špekulácie okolo jeho tetovania, ktoré má z vnútornej strany ľavého ramena. Golfistovo tetovanie totiž nápadne pripomína neonacistický znak Afrikánskeho hnutia odporu. Ide o tri sedmičky zoskupené do kruhu. Sabbatini sa pritom narodil v Južnej Afrike, preto by mal tento symbol poznať.

Rory Sabbatini
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

"Viem, že je to v dnešnej dobe rýchlych informácií, rýchleho jedla a rýchleho všetkého ťažšie, no mali by sme z času na čas zachovať chladnú hlavu a nerobiť rýchle závery. Od včera sa všade rieši, že náš medailista, pán Sabbatini, má na ruke triskelion, ktorý má odkazovať na juhoafrické neonacistické hnutie AWB. Triskelion sa však používa od staroveku a môže symbolizovať ohromné množstvo vecí, môže symbolizovať slnko alebo byť len jednoduchým umeleckým symbolom. Napríklad na vlajke ostrova Man. Áno, používajú ho aj juhoafrickí neonacisti, ale to ešte nemusí nič znamenať. Každý symbol sa musí posudzovať v kontexte a ja by som vyzval skôr na zachovanie chladnej hlavy a vyčkanie toho, ako to vysvetlí sám Sabbatini a či u neho vôbec môžeme hovoriť o nejakom kontexte, ktorý by niečo naznačoval," napísal historik Jakub Drábik na sociálnej sieti. 

Symbol neonacistického Afrikánskeho hnutia odporu
Zobraziť galériu (3)
Symbol neonacistického Afrikánskeho hnutia odporu  (Zdroj: TASR)

Symbol lásky a lojality

Podľa Sabbatiniho manželky Martiny má tetovanie jednoduché vysvetlenie a absolútne odmieta to, že by malo ísť o nacistický symbol. "Tetovanie je venované mne a ja mám rovnaké vytetované, akurát nie na ruke, znamená to tri LLL - love laugh loyalty! Môžete si vygúgliť, čo tie slová znamenajú, ale snáď ich nemusím prekladať. Náš vzťah je založený na týchto princípoch! Radšej sa spýtať najprv, ako šíriť hlúposti," napísala manželka úspešného golfistu pod jeden z príspevkov, ktorý sa šíri na sociálnej sieti. Ďalej vysvetlila, že tetovanie si dali obaja spraviť po ich svadbe, teda v roku 2014 v Las Vegas. 

Viac o téme: TetovanieJARRory SabbatiniMartina Sabbatini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu