Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Je to tu! Mikas opäť zmenil vyhlášku: Nové pravidlá na športových podujatiach, už od zajtra

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA – Opäť môžeme fungovať o niečo voľnejšie. V zelených okresoch nemusí byť v prípade športovcov a realizačného tímu od soboty 31. júla podmienená účasť na športovej súťaži negatívnym výsledkom testu. Týka sa to podujatí do 100 osôb. O novinke informoval Úrad verejného zdravotníctva.

V žltých a horších okresoch sa podmienky nateraz nemenia. Pre športové súťaže zastrešené športovými zväzmi stále platí povinnosť pravidelného testovania hráčov a osôb zabezpečujúcich organizáciu a chod hromadného podujatia.

"V žltých a horších okresoch nemusia podstupovať testovanie na COVID-19 tí, ktorí spĺňajú definíciu plne zaočkovanej osoby alebo sú do 180 dní po prekonaní ochorenia či osoby do 12 rokov," doplnila hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

Je to tu! Mikas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Zmena bola odsúhlasená na rokovaní členov odborného konzília, za účasti štátneho tajomníka ministerstva školstva Ivana Husára a poverených osôb z Úradu verejného zdravotníctva. "Argumentovali sme porovnávaním s opatreniami pri iných spoločenských podujatiach, kde sa zhromažďuje viac ľudí či u už ide o kultúrne alebo spoločenské udalosti," vysvetlil Husár. Nadšencov športu však vyzýva k zodpovednému správaniu. "Len spoločnými silami dokážeme zvládnuť tretiu vlnu pandémie tak, aby sme neohrozili šport. Všetci si prajeme vrátiť sa čo najskôr k bezproblémovému režimu či už športových, tréningových alebo súťažných aktivít," dodal.

Od pondelku 26. júla sú podľa COVID automatu v zelenej farbe všetky okresy na Slovensku. Napriek tomus stále platia preventívne opatrenia ako napríklad povinnosť mať v interiéri verejných budov či v MHD prekryté horné dýchacie cesty. Platí to aj na hromadných podujatiach, ktoré sa konajú v exteriéri.

Viac o téme: Úrad verejného zdravotníctvaŠportové podujatiaCOVID automat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu