Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SHMÚ vydáva výstrahu pred vysokými teplotami: Na pozore by ste sa mali mať hlavne na juhu a východe

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Na juhu a východe Slovenska by v stredu poobede mohla teplota miestami vystúpiť až na 34 stupňov Celzia. Na svojom webe na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SMHÚ).

Výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami platí pre niektoré okresy Banskobystrického, Košického, Nitrianskeho, Trnavského a Prešovského kraja od 14.00 h do 18.00 h.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," dodali meteorológovia s tým, že u niektorých osôb je vysoká pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu.

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí takmer pre všetky okresy. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť od 20 do 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

SHMÚ upozornil, že pri búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.

Výstrahy pre vysoké teploty
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieUpozornenieVýstrahaHorúcoSHMÚVysoké teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu