Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kollárov poslanec je opäť ako utrhnutý z reťaze: Prekáža mu Mikulec a chce žalovať štát!

Linhart má toho plné zuby a chce žalovať štát Zobraziť galériu (2)
Linhart má toho plné zuby a chce žalovať štát (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanec Patrick Linhart sa po svojom poslednom vyjadrení začína podobať na svojho vlastného kolegu Petra Pčolinského, ktorý dlhodobo nevníma pozitívne kroky ministra vnútra za OĽaNO Romana Mikulca, ktorého mali dnes v parlamente odvolávať. Kým Pčolinský už otvorene hovoril o jeho nepodporení v prípade minulého odvolávania, teraz sa k nemu pridáva aj Linhart, a ten dokonca pridáva aj žalobu!

"Žalujem štát a zvažujem hlasovať za odvolanie ministra vnútra Mikulca i napriek tomu, ak by sa poslanecký klub Sme Rodina, ktorého som súčasťou, nakoniec rozhodol ministra pri odvolávaní podržať," tvrdí hneď v úvode tlačovej správy poslanec Sme rodina Linhart, ktorý svojím ostrým odsúdením Mikulca začína skutočne pripomínať poslanca Pčolinského.

Do vývrtky ho dostali zmarené trestné oznámenia

Linhart tvrdí, že má k tomu vážne osobné dôvody. "Sú nimi mnou podané, no nevyšetrené, alebo zmarené, trestné oznámenia. Za pravdu v zlyhaní pri určitom vyšetrovaní mi dáva aj generálna prokuratúra a preto právnici pripravujú rozsiahlu žalobu. Čakal som na zmenu rok, no bezvýsledne, preto nemám na výber. Pochybnosti s manipulovaním pri vyšetrovaní mám z osobných skúseností a týkajú sa priamo niekoľkých mnou podaných trestných oznámení, ktoré boli neprešetrené, alebo zámerne zmarené," sťažuje sa Linhart, ktorý sa v parlamente zatiaľ zviditeľnil hlavne potravinovým semaforom.

Kollárov poslanec je opäť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Vyhrážajú sa mi!

Poslanec má navyše strach o svoje zdravie. "K určitým formám vyhrážania mojou diskreditáciou, alebo fyzickým napadnutím, dochádza aj dnes, a to po podaní trestného oznámenia kvôli údajnej korupcii a tunelovaniu verejných zdrojov primátorom Nových Zámkov Otokarom Kleinom. A to sa deje verejne priamo v mediálnom výstupe primátora Otokara Kleina," vysvetľuje nadväznosť Linhart.

Mikulcovi a aj Kovářikovi to spočíta

To, že to poslanec celé myslí skutočne vážne, podčiarkol aj nasledujúcou vetou: "Nech sa klub Sme Rodina, ktorého som súčasťou, už rozhodne akokoľvek, ja budem žiadať o vyvodenie personálnej zodpovednosti ministra vnútra a policajného prezidenta pána Kovaříka."

"V minulosti som sa poukazujúc na tieto vážne zlyhania ministerstva vnútra, pri hlasovaní o dovolávaní pána ministra Mikulca zdržal. Tento môj jasný signál nebol dostatočne vnímaný, preto som sa rozhodol, že pokiaľ ma na najbližšom klube pán minister osobne nepresvedčí o okamžitej náprave vo svojom rezorte, som pripravený hlasovať za jeho odvolanie," pohrozil ministrovi Linhart.

Archívne video

Reakcia predstaviteľov strany Sme rodina po neotvorení schôdze, na ktorej sa mal odvolávať Roman Mikulec (Zdroj: Topky - Maarty)

Viac o téme: OdvolávanieNesúhlasRoman MikulecPatrick Linhart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu