Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Víkend plný protestov a hádok: VIDEO Kollárovci ustúpili! Kotleba narušil tlačovku, Pellegriniho vypískali

Protesty v Bratislave Zobraziť galériu (7)
Protesty v Bratislave (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Víkendové hlasovanie o novele zákona z dielne ministra zdravotníctva Lengvarského sa nieslo aj v znamení protestov. Pre parlamentom totiž od piatka až do nedele boli stovky ľudí, ktorí demonštrovali proti očkovaniu, testovaniu, vláde aj opatreniam.

OĽaNO a Sme rodina sa dohodli: Nezaočkovaní nebudú platiť za testy! Kotlebovci sa vzbúrili (Zdroj: Topky/Maarty)

Protestujúci sa mobilizovali od skorého piatkového rána. Polícia však situáciu nezvládla a demonštranti sa po príhovore Mariana Kotlebu pokúsili dostať do parlamentu. To sa im nepodarilo, policajti na nich použili slzný plyn. Demonštranti ich obhádzali vajíčkami a polievali vodou a kečupom. V piatok zaútočili aj na štáb televízie Markíza a redaktorovi s kameramanom nadávali do fašistov. 

Je ROZHODNUTÉ! Poslanci schválili výhody pre očkovaných: VIDEO Smer dá novelu na Ústavný súd

Poobede sa ťažkoodencom podarilo protestujúcich vytlačiť ďalej od budovy. Podľa zákona sa totiž smie protestovať 50 metrov od budovy parlamentu. 

Demonštranti sú pred parlamentom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Demonštranti pred parlamentom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Demonštranti pred parlamentom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Demonštranti sú pred parlamentom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Pellegriniho vypískali

Počas celého dňa sa davu stoviek ľudí chodili prihovárať rôzni opoziční poslanci. Pred demonštratmi rečnil aj predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba. Dav mal neštandardné požiadavky, napríklad, aby im zabezpečili televízor, aby mohli sledovať priebeh rokovania či rôzne občerstvenie. Kotleba im vybavil vodu. 

Protesty pred parlamentom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

Neskôr sa davu prišiel prihovoriť aj podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha, ktorý ich ubezpečil, že za nimi strana stojí a rozhodne bude hlasovať proti zvýhodňovaniu očkovaných. Demonštrantom sa prišiel prihovoriť aj líder strany Hlas Peter Pellegrini. Toho však dav vypískal najskôr pre rúško na tvári, potom naňho pokrikovali rôzne vulgárnosti. 

Sme rodina otočili

Hnutie Borisa Kollára Sme rodina od piatku avizovalo, že zákon, ktorý zvýhodňuje očkovaných, nepodporia. V sobotu večer však názor zmenili. "Dosiahli sme to, čo sme chceli, že sa nebudú rozdeľovať ľudia na dve kategórie, na zaočkovaných a nezaočkovaných. Vyrokovali sme, že neočkovaní nebudú potrebovať testy do obchodov, drogérií, lekární či optík. Zároveň budú mať pendleri testy zadarmo," povedal minister práce Milan Krajniak. 

Víkend plný protestov a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Tlačovú konferenciu narušili kotlebovci, ktorí kričali, že zradili ľudí. Smer označil Kollára za mafiána a Judáša, ktorý oklamal národ. Sme rodina tvrdí, že podmienky pre očkovaných aj neočkovaných sa práveže zlepšia. 

Viac o téme: OčkovanieProtestyRokovanie Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu