Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kollár mal k výhodám pre očkovaných výhrady, na hlasovaní chýbal: VIDEO Toto je dôvod jeho absencie!

Rokovanie NR SR Zobraziť galériu (2)
Rokovanie NR SR (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Práve Boris Kollár a jeho hnutie Sme rodina hovorilo, že Lengvarského novelu zákona o výhodách pre očkovaných nepodporia. Nakoniec sa rozhodlo inak, no opozíciu pobúrilo, že Kollár na dôležitom hlasovaní chýbal. Kde bol predseda parlamentu, keď sa hlasovalo o výhodách pre očkovaných?

Reakcia predstaviteľov strany Sme rodina po neotvorení schôdze, na ktorej sa mal odvolávať Roman Mikulec (Zdroj: Topky - Maarty)

Predseda parlamentu Boris Kollár a jeho hnutie Sme rodina boli z koalície najhlasnejšími odporcami Lengvarského novely zákona o výhodá pre očkovaných. Sme rodina nakoniec otočila a návrh podporila. V prípade zhoršenia sa situácie tak budú mať očkovaní výhody. Hnutiu sa podarilo "vybojovať" to, že testy pre neočkovaných, ako aj pre pendlerov, by mali byť zadarmo.

Opozícia však upozorňovala na to, že práve Kollár na najdôležitejšom hlasovaní chýbal. Podľa ministra práce Milana Krajniaka nebol Boris Kollár na dovolenke, ako to hovorila opozícia. "Pán Kollár odcestoval za svojou matkou, ktorá je v pokročilom veku a dlhodobo žije v zahraničí. Išiel jej zaniesť lieky," povedal Krajniak na tlačovej konferencii. 

Kollár mal k výhodám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sme rodina zároveň avizovala zvolanie mimoriadnej koaličnej rady, na ktorej majú prerokovať ďalšie pôsobenie ministra vnútra Romana Mikulca na svojom poste, ako aj šéfa polície Petra Kovaříka. Opozícia chcela Mikulca odvolávať v sobotu. Schôdza sa nakoniec presunula na nedeľu ráno, avšak v pléne nebolo dostatok poslancov. Odvolávanie Mikulca je preto presunuté na pondelok ráno. 

Viac o téme: Rokovanie Boris KollárParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu