Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Strana Sieť opäť na scéne! Veľké spájanie politických síl: KDH sa rozrastá o exkolegov Procházku

Tlačová beseda KDH Zobraziť galériu (4)
Tlačová beseda KDH (Zdroj: Topky.sk/MS)

PREŠOV - Posilnenie konzervatívneho a demokratického politického smeru na Slovensku je cieľom spolupráce Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) a Slovenskej konzervatívnej strany (SKS), teda bývalej strany Sieť. Predsedovia týchto strán, Milan Majerský a Ivan Zuzula, preto dnes v Prešove podpísali memorandum o podpore aktivít smerujúcich k vzájomnej trvalej spolupráci.

Tlačová beseda KDH (Zdroj: Topky.sk/MS)

Ako uviedol Majerský, obe strany spája vôľa pozdvihnúť konzervatívnu politiku a ľuďom ponúknuť alternatívu rozvahy a odbornosti. „Trieštenia už bolo dosť, jediná cesta pre našu krajinu v čase neistoty a napätia je hľadať prieniky a jednotu. V KDH sme o tom hlboko presvedčení, a preto začíname dôležitú cestu spolupráce a zjednocovania s tými, ktorí to cítia rovnako. Sme radi, že na ceste do KDH je celý rad aktívnych členov Slovenskej konzervatívnej strany, medzi ktorými sú viacerí starostovia i poslanci obecných a mestských zastupiteľstiev. Zároveň vyjadrujem veľké potešenie z toho, že v rámci spájania a spolupráce sú mnohí bývalí členovia KDH na ceste domov,“ oznámil Majerský s tým, že o spoluprácu majú záujem aj ďalšie konzervatívne strany. Odmietol ich ale zatiaľ konkretizovať.

Tlačová beseda KDH
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk/MS)

Podľa Zuzulu má v súčasnosti strana SKS 40 až 50 aktívnych členov, pričom niektorí z nich prejavili záujem spolupracovať s KDH. Strana je zároveň pripravená prispieť k zjednocovaniu konzervatívnych politických síl na Slovensku.

„Trieštenia, chaosu a nevraživosti už na našej politickej scéne bolo dosť. Domnievame sa tiež, že budúcnosť patrí hodnotovým, programovo ukotveným politickým stranám, a takými KDH a SKS sú. Hľadaním spoločnej cesty pre voličov dosiahneme synergický efekt, ktorý túto ponuku umocní a ktorý poskytne dostatočný priestor demokratickým konzervatívnym silám na Slovensku, aby získali tie možnosti, ktoré im, podľa nášho názoru, zákonite patria,“ uviedol Zuzula.

Tlačová beseda KDH
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk/MS)

Predsedovia oboch strán verejne podpísali memorandum, a tým vyjadrili podporu aktivitám k vzájomnej spolupráci. Forma tejto spolupráce a prechodu zatiaľ dohodnutá nie je a podpis memoranda je len prvým krokom spolupráce, ktorá bude premetom ďalších vnútrostraníckych rokovaní. Tie sa majú uskutočniť do konca leta.

Tlačová beseda KDH
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk/MS)

Viac o téme: PodpisSpoluprácaMemorandumKDHSKS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu