Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Koniec Kolíkovej tajomníka spôsobil výbuch: Remišová poriadne naložila ministerke, môžeme sa aj rozlúčiť!

Michal Luciak sa vráti do parlamentu a vytlačí tak Vieru Leščákovú Zobraziť galériu (6)
Michal Luciak sa vráti do parlamentu a vytlačí tak Vieru Leščákovú (Zdroj: Topky - Vlado Anjel, msz)

BRATISLAVA - Otvorený konflikt v strane Za ľudí sa dostáva už do takých výšok, že zrejme nie je cesty späť a po dnešnej vláde je zrejme aj spečatený. Vicepremiéra a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová sa pustila do ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej po tom, ako odvolala štátneho tajomníka Michala Luciaka, ktorý sa logicky bude musieť vrátiť do parlamentu a z neho tak dostane preč Vieru Leščákovú z krídla Remišovej. Šéfku strany to dostalo poriadne do vývrtky.

VIDEO Mária Kolíková po rokovaní vlády:

Ministerka Kolíková by bola rada, keby sa témy ohľadom vnútrostraníckej situácie komunikovali na prípadnom sneme (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aktualizované 13:40

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková reaguje na vyhlásenie Veroniky Remišovej. "Bola by som rada, keby sme naozaj túto debatu mali skôr na orgánoch strany alebo na predsednístve a aby to napätie, ktoré máme v strane bolo vyriešené a nikto nikoho nevyzýval na odchod zo strany," povedala Kolíková.

Mária Kolíková
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nie je vraj pravda, že chce Kolíková odvolávať predsedníčku poslaneckého klubu Janu ŽItňanskú. "Legitimitu a právo mám. Pani Žitňanskú si veľmi vážim ako političku a myslím si, že by sme ju mali podporiť ako podpredsedníčku parlamentu," vyjadrila sa Kolíková. "To riešenie všetci poznáme a bez toho, aby bol zvolaný veľký snem sa to nedá. Akokoľvek sa na to pozrieme, je jednoznačné, že strana si pýta veľký snem, ak nebude, to pnutie v strane bude tak obrovské, že to nemusí prežiť," zopakovala.

Mária Kolíková
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Remišová po odchode Luciaka hromží

Remišová na tlačovej konferencii počas rokovania vlády otvára tému konfliktu v strane Za ľudí. Konflikt vraj vyvolala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a skupina okolo nej. Remišovej došla trpezlivosť po tom, ako odvolali štátneho tajomníka Michala Luciaka. "Aj keď s jeho prácou neboli absolútne žiadne problémy," tvrdí Remišová, ktorá medzi novinárov prišla len na pár minút a hneď sa vracala na stále prebiehajúce rokovanie vlády.

Remišová je vytočená po tom, ako bol odvolaný Michal Luciak z postu štátneho tajomníka a vytlačí Leščákovú z parlamentu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerstvo spravodlivosti podľa Remišovej stojí pred vážnymi úlohami a nebude mať ani jedného štátneho tajomníka. "Mrzí ma, že Mária Kolíková dehonestuje dôležité ústavné funkcie a robí z nich panákov na šachovnici vnútrostraníckych intríg," naložila Kolíkovej predsedníčka Za ľudí.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Luciak tak vytlačí Leščákovú a Remišová sa obáva konca aj ďalších ľudí

Dôvody tohto odvolania podľa Remišovej vraj tkvejú v tom, aby z parlamentu dostali preč Vieru Leščákovú, ktorá má k Remišovej blízko. "Kolegovia, žiaľ, nemali ani toľko slušnosti, aby jej to oznámili," skonštatovala smutne Remišová.

Viera Leščáková to má zrejme nahnuté.
Zobraziť galériu (6)
Viera Leščáková to má zrejme nahnuté.  (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Ak tu nechcú pracovať, nech sa radšej rozlúčia

"Ja si v histórii slovenskej politiky nepamätám prípad, kedy by ľudia odchádzajúci zo strany takýmto spôsobom vylievali vedrá špiny, aby strane uškodili. Zrádzajú tak našich voličov a kolegov," povedala Remišová aj v kontexte konca Viery Leščákovej v parlamente. "Snažila som sa riešiť túto situáciu kompromisne, ale ukazuje sa, že slušnosť v politike skôr slabosť. Vyzývam Kolíkovej frakciu, aby prestali škodiť strane, a keď chcú v tomto pokračuvať, nech sa radšej rozlúčia," vyhlásila rázne Remišová.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Remišová toto vyhlásenie poskytla po tom, ako ministerka spravodlivosti odvolala štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti Michala Luciaka. Luciak sa teraz vráti do parlamentu, odkiaľ teda bude musieť odísť poslankyňa Leščáková, ktorá patrí do krídla Remišovej.

Viac o téme: Michal LuciakVeronika RemišováMária Kolíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu