Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hlas si definitívne berie exšéfa NCZI pod svoje krídla: Správne pomenoval problém a potom ho vyhodili, píše strana!

Hlasistov posilní Suja. Zobraziť galériu (2)
Hlasistov posilní Suja. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty)

BRATISLAVA - Zdá sa, že opozičný Hlas si začína brúsiť zuby aj na niektorých odídencov zo štátnych orgánov. Okrem toho, že pred istým časom ich stranu posilnila exkandidátky Dobrej voľby Zuzana Dolinková, teraz k ich radom prichádza aj bývalý, dočasný šéf NCZI Róbert Suja, ktorý v máji náhle skončil deň po tom, ako kritizoval systém očkovania na koronavírus.

Hlas zaslal ohľadom tejto posily aj tlačovú správu "Strana Hlas-SD rozširuje svoje rady odborníkov o Róberta Suju, ktorý bude odborným garantom jednej z nosnýchtém strany Hlas-SD  “Moderné Slovensko”," potvrdzuje Pellegriniho strana.


Čistky v zdravotníctve po škandále s očkovaním! Suja skončil ako šéf, Matovič tvrdí, že to vraj nevybavoval!


Správne pomenoval problém a odvolali ho

Robert Suja podľa Hlasu-SD prináša globálne skúsenosti z renomovaných konzultačných spoločností kde sa primárne venoval informačným technológiam a analytickým činnostiam, ako aj skúsenosti z verejného sektora z domova a v zahraničí. "Naposledy pracoval ako dočasne poverený generálny riaditeľ NCZI kde bol náhle odovolaný potom čo správne pomenoval problémy spojené s očkovaním a správne odhadol nízku mieru záujmu o očkovanie v SR na čo nevedelo súčasné vedenie ministerstva do dnešného dňa adekvátne reagovať a miera zaočkovania obyvateľstva patrí k najnižším v Európe," píše Hlas.

Sujov náhly koniec z mája

Suja náhle skončil začiatkom mája vo funkcii dočasného šéfa NCZI len jediný deň po tom, ako usporiadal tlačovku o systéme očkovania. Skončil po dohode s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.

Hlas si definitívne berie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

Bývalý premiér Igor Matovič sa vtedy dušoval, že túto "výpoveď" si na svedomie neberie. "Ja som to nevybavoval (smiech) a tiež je to pre mňa nová informácia. (..) Ja som postrehol rozhovor tohto pána Suju, nečítal som to celé, ale pre mňa je informácia, ktorú pustil do obehu, že o chvíľu nebudeme mať koho očkovať, lebo nám záujem poklesne na nulu, je práve dôležitým mementom a som rád, že to niekto pustil do obehu, lebo mali by sme sa touto otázkou zaoberať. Bolo by nepríjemné, keby sa o pár dni situácia otočila a zistili by sme, že máme plné chladničky vakcín a nikto nechodí," dodal vicepremiér Matovič.

Archívne video Suju ešte ako šéfa NCZI

Finálne rozhodnutie rozposlať SMS-ky mladým ľuďom o zrušení nahlásenia na očkovanie, bolo prijaté na MZ SR, nie na NCZI (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Viac o téme: Peter PellegriniNCZIHlas-SDRóbert Suja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu