Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Záujemcovia o Sputnik by sa mali poponáhľať: Situáciu napína blížiaca sa exspirácia, už len pár dní!

Čakáreň pre Sputnik V sa uzatvorí už čoskoro. Zobraziť galériu (4)
Čakáreň pre Sputnik V sa uzatvorí už čoskoro. (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

BRATISLAVA - To, že Slovensko nakúpilo prvých 200-tisíc kusov ruských vakcín Sputnik V je už známe. Obchod prebehol za bývalého vedenia vlády Igora Matoviča a exministra zdravotníctva Mareka Krajčího (obaja za OĽaNO). Neskôr vysvitlo, že podľa zmluvy musíme nakúpiť ešte 2 milióny tejto vakcíny, no prvým 200-tisíc vakcínam čoskoro uplynie exspirácia. Štát podľa očakávania reaguje tak, že čakáreň na vakcíny čoskoro uzavrie. Poznáme už aj dátum a nie je ďaleký!

Na Slovensku sa začalo očkovať vakcínou Sputnik V, v každom kraji je vyčlenené jedno centrum (Zdroj: Topky)

Podrobnosti prezradila štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Jana Ježíková na TA3 "Teraz nás čaká naozaj ťažké obdobie," povedala vo vysielaní Ježíková. 

Jana Ježíková
Zobraziť galériu (4)
Jana Ježíková  (Zdroj: Topky - Maarty)

Počet zaočkovaných Ježíková označila za "krásny", a na Slovensku podali podľa jej slov vakcínu už obrovskému počtu ľudí.

Pri očkovaní už dokonca postupne prechádzajú viacerými fázami. Najskôr sa začalo očkovať v nemocniciach, potom prišli na rad veľkokapacitné miesta a momentálne už fungujú aj mobilné očkovacie jednotky. Na konci relácie však prišla so šokujúcou, no očakávanou informáciou o ruskej vakcíne, ktorej už čoskoro končí trvanlivosť.

Čakáreň na ruskú vakcínu Sputnik bude otvorená už LEN DO 30. júna 2021. Je to podľa nej posledný termín, kedy je možné sa prihlásiť na očkovanie touto látkou. Dôvodom je už spomínaná, blížiaca sa exspirácia Sputnika.

Igor Matovič o vakcíne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Nákup, po ktorom prišla veľká kríza vo vláde

Sputnik V hrdo Matovič s Krajčím vystavovali na košickom letisku v marci, kedy vakcíny potichu nakúpili a zakrátko na to nastala veľká vládna kríza, ktorú ani jeden z nich vo svojich funkciach politicky neprežili, Matovič len čiastočne, keďže sa vzápätí stal ministrom financií.

KORONAVÍRUS Záujemcovia o Sputnik
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Viac o téme: ČakáreňKoronavírusSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu