Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Z tejto ženy je Pellegrini namäkko: Novú posilu Zuzku predstavil na lúke, prebral ju Druckerovi?

Dolinková posilní rady Hlasu-SD a Pellegrini z nej chce mať dokonca podpredsedníčku strany. Zobraziť galériu (3)
Dolinková posilní rady Hlasu-SD a Pellegrini z nej chce mať dokonca podpredsedníčku strany. (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Do mimoparlamentnej strany Hlas-SD vstupuje prezidentka Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP) Zuzana Dolinková. Mala by sa stať podpredsedníčkou. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii líder Hlasu Peter Pellegrini, ktorý ju do funkcie navrhne. Dolinková tak robí po tom, ako niekoľko mesiacov pôsobila v Dobrej voľbe Tomáša Druckera. Pellegrini však tvrdí, že Hlas teraz nepôjde cestou vykrádania konkurenčných kandidátok.

Pellegrini predstavuje nové meno vo svojej strane, z bývalej Druckerovej kandidátky by chcel mať podpredsedčníčku Hlasu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Posila - od Druckera

"Som rád, že náš tím posilní Zuzana Dolinková, osoba, ktorá sa celý život profesijne venuje zdravotníctvu. Nominujem ju do najužšieho vedenia," uviedol Pellegrini. Dolinková v minulosti kandidovala za Dobrú voľbu. Na Hlase oceňuje, že zdravotníctvo je pre stranu priorita. Riešiť podľa nej treba odchod zdravotníkov, sestier do zahraničia.

VIDEO Z tejto ženy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jám Zemiar)

"Hrozí, že sa nebude mať o nás kto postarať. Potrebujeme zastabilizovať zdravotnícky personál," doplnila s tým, že nutné je riešiť aj prevenciu. Jej cieľom je kvalitná, moderná a dostupná zdravotná starostlivosť. Pellegrini dodal, že si je vedomý, že Dolinková prichádza zo strany Tomáša Druckera, no na túto skutočnosť prišiel až po istom čase a nie pri prvom stretnutí s ňou.

VIDEO Z tejto ženy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Galéria: Fotografie novej posily v Hlase-SD

Nádejná podpredsedníčka?

Strana má mať na konci júna snem, dovtedy chce líder Pellegrini predstaviť ďalšie nové tváre. Okrem Dolinkovej sa k strane už pridal starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík. Venovať sa má agende rozvoja vidieka. Z Dolinkovej by dokonca podľa vlastných slov chcel mať aj podpredsedníčku strany!

Viac o téme: Peter PellegriniDobrá voľbaZuzana DolinkováHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu