Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Mafiánsky boss Piťo pozná svoj trest! Za vraždu dohoda o vine a treste

Juraj Ondrejčák
Juraj Ondrejčák (Zdroj: TASR)

PEZINOK - Bos bratislavskej skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák alias Piťo si odpyká 23-ročný trest odňatia slobody za vraždu Ľuboslava Velka, objednávku vraždy Jána Takáča a ďalšie trestné činy.

Archívne video

Juraj Ondrejčák alias Piťo odchádza z Okresného súdu Bratilava IV (Zdroj: Ivan Mego)

Rozhodol tak Špecializovaný trestný súd v Pezinku, ktorý schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel obvinený s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Rozhodnutie je právoplatné. Ondrejčák si trest odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia.

AKTUÁLNE Mafiánsky boss Piťo po rokoch opäť na scéne: VIDEO Výpoveď o brutálnej vražde!

Spoluobvinený Matej Šalaga alias Gaťa si odpyká trest 13,4 roka odňatia slobody, a to v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Obaja čelili obvineniam z desiatich skutkov, a to vrážd, účasti na vraždách, nedovoleného ozbrojovania, členstva v zločineckej skupine, hrubého nátlaku a iných. Senát predsedu Ivana Matela rozhodoval o navrhovanej dohode o vine a treste približne tri hodiny. Obaja musia zaplatiť vysoké státisícové sumy ako odškodné pozostalým.

Prokurátor ÚŠP Peter Kysel navrhoval, aby ŠTS v Pezinku odsúdil Piťa na 23-ročný trest odňatia slobody, keď sa na tom dohodol v decembri 2020. Oboch obvinených na súd v utorok eskortovali. K skutkom sa pre médiá nevyjadrovali. Návrh dohody podal na ŠTS prokurátor v decembri 2020. Dotýkala sa okrem vraždy bosa Takáča aj ďalších troch vrážd.

Išlo o vraždu bosa albánskej enklávy košického podsvetia Fadila Pasjaču a účastníka vraždy Pasjaču Ľuboslava Velka rovnako z roku 2000, ako aj člena skupiny takáčovcov z roku 2004. Vyšetrovanie v týchto prípadoch ukončili v júni 2020. Z objednania vraždy Takáča v marci 2017 obvinili Ondrejčáka, ktorý si doteraz odpykával 16-ročný trest odňatia slobody. Spolu s ním polícia vtedy obvinila jeho podriadených zo skupiny, ktorá operovala z bratislavského Lamača. Pôvodne bolo trestné stíhanie vo veci vraždy Takáča v roku 2007 prerušené. Vo februári 2017 sa začalo nanovo.

Viac o téme: VraždaSúd Juraj OndrejčákPiťovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu