Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Ftáčnika si uctili aj v súvislosti s protifašistickým bojom v Bratislave: Často ho bolo vídať v uliciach!

Ftáčnik bol častý účastník antifašistických protestov v Bratislave. Zobraziť galériu (2)
Ftáčnik bol častý účastník antifašistických protestov v Bratislave. (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer, SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Slovensko dnes zasiahla mimoriadne smutná správa o úmrtí bývalého primátora a ministra školstva Milana Ftáčnika. Ten po bojom s ťažkou chorobou opustil tento svet, no okrem politikov naňho nezabúdajú ani bojovníci proti extrémistom. Ftáčnik bol totiž častým účastníkom antifašistických protestov v uliciach hlavného mesta.

Upozorňuje na to aj satirická stránka na sociálnej sieti Facebook Naše Slovensko, ktorej hlavným zameraním je zosmiešňovanie aktuálnych extrémistických predstaviteľov. Ftáčnika si uctili viacerými fotografiami ako prvého, otvoreného bojovníka proti fašizmu na čele mesta Bratislava. 

FOTO Ftáčnika si uctili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Často bol po boku antifa transparentov

Ftáčnik sa už dlhé roky spolu s niektorými ďalšími politikmi angažoval v boji proti aktuálnemu extrémizmu. "Pán Ftáčnik bol presvedčeným antifašistom, ktorého si okrem iného zapamätáme ako prvého primátora Bratislavy, ktorý dal otvorene najavo, že fašistom a neonacistom nepatria naše ulice a pravidelne sa preto staval do prvých línií antifašistických blokád ich pochodov mestom. Bol zároveň prvým primátorom, ktorý zo svojho úradu v deň výročia vzniku fašistického Slovakštátu vyvesil antifašistickú zástavu. Česť Vašej pamiatke! A vyjadrujeme úprimnú sústrasť Vašej rodine," píše stránka Naše Slovensko.

Protesty 17. novembra v Bratislave (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Viac o téme: ProtestyExtrémistiMilan Ftáčnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu