Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nečakaný NÁVRAT milionára Suchobu, vraj je už na Slovensku: Príchod z Emirátov kvôli výsluchu na NAKA

Michal Suchoba Vypovedal z Dubaja. Zobraziť galériu (2)
Michal Suchoba Vypovedal z Dubaja. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA/DUBAJ - Obvinený milionár a podnikateľ Michal Suchoba je vraj už na Slovensku! Dobrovoľný návrat k nám údajne súvisí priamo s výpoveďou na NAKA. V tomto čase by sa teda už mal nachádzať v našom hlavnom meste. Všetko súvisí s akciami NAKA pod názvami Mýtnik či Očistec. Suchoba sa doteraz vyhýbal trestnému konaniu!

Tvrdí to portál Noviny.sk. Televízia JOJ sa dokonca odvoláva na hodnoverný zdroj, podľa ktorého má Suchoba výsluch zopakovať už priamo pred vyšetrovateľom na NAKA.

Kauza Mýtnik: Do Pezinka na špecializovaný súd prieviezla eskorta obvinenú Janu Rovčaninovú. (Zdroj: Topky/Ivan Mego)

Medzitým v Emirátorch

V čase zadržania a obvinenia exprezidenta finančnej správy Františka Imreczeho a viceprezidenta Daniela Čecha sa Suchoba trestnému konaniu v Abu Dhabí vyhýbal. Suchoba je obvinený z prania špinavých peňazí a uplácania pri predaji IT technológií štátu. Tieto nákupy mali byť zmanipulované exprezidentom Finančnej správy Imreczem.

Nečakaný NÁVRAT milionára Suchobu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Nateraz nie je isté, či po výsluchu Suchoba odíde do budovy Prezídia policajného zboru. Istota tiež nie je v tom, či v prípade možného zadržania Suchobu budú vyšetrovacie orgány žiadať aj jeho väzobné stíhanie.

Suchoba sa polícii vraj priznáva z údajného prania špinavých peňazí a ďalších spomínaných skutkov Tvrdí, že státisíce eur údajne dostával od jeho komplicov aj vtedajší minister financií Peter Kažimír, ktorý takéto tvrdenia odmieta.

Prokuratúra nebude komentovať medializované informácie

Prokuratúra nebude komentovať medializované informácie o tom, že podnikateľ Michal S. obvinený v kauze Mýtnik mal v piatok vypovedať v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). "K samotnému priebehu vyšetrovania sa v súčasnej dobe nebude Úrad špeciálnej prokuratúry vyjadrovať z dôvodu, aby nedošlo k jeho zmareniu alebo sťaženiu," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Viac o téme: DubajSlovenskoMichal SuchobaSpojené arabské Emiráty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu