Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Dobré správy od ministra zdravotníctva: Sputnik V by sa mohol u nás používať už čoskoro

Vladimír Lengvarský
Vladimír Lengvarský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vakcína Sputnik V by sa zrejme mohla na Slovensku používať od júna. Ako v stredu oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO), predpokladá, že ju budú môcť zaradiť do vakcinačného programu.

"Máme ruskou stranou definitívne podpísané stanovisko - súhlas na jej používanie. Zaplatením patričnej sumy sa vakcíny stanú naším majetkom. Predpokladám, že začiatkom júna ich takisto zaradíme do vakcinačného programu," povedal minister.

Podľa jeho slov sa aktuálne rieši logistika očkovania Sputnikom V, ako aj sieť vakcinačných stredísk, čo je podľa šéfa rezortu zdravotníctva otázkou jedného až dvoch týždňov. Súhlas na jej používanie podpíše po dohode s vedením štátu. Výsledky testov z Maďarska sú podľa Lengvarského postačujúce. 

Tiež povedal, že Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nemal k tomu výhrady. Dokumenty Slovensko podľa jeho slov nedostalo všetky, ale získalo ich z iných zdrojov. Zatiaľ budeme mať 200.000 kusov tejto vakcíny. Zodpovednosť za jej používanie by mal prebrať štát.

Viac o téme: OčkovaniePoužitieKoronavírusVladimír LengvarskýCOVID-19Sputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu