Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zrazil vlka? Predsedníčka Slobody zvierat to nevylučuje: FOTO Nehoda v Bratislave vzbudzuje otázky

Vodič v Bratislave zrazil zviera, ktoré sa podobá na vlka Zobraziť galériu (3)
Vodič v Bratislave zrazil zviera, ktoré sa podobá na vlka (Zdroj: Jozef Uhler, starosta MČ Bratislava - Jarovce)

JAROVCE – Pondelňajšia nehoda v bratislavskej mestskej časti Jarovce vzbudila otázky. Vodič osobného auta totiž zrazil zviera pripomínajúce vlka. Aj predsedníčka Slobody zvierat si myslí, že pravdepodobne šlo o vlka a nie psa. Treba si však počkať na výsledky pitvy.

Termíny na očkovanie mladých sa pridelili správne, chaos vznikol preto, lebo niekto identifikoval chybu, ktorá nie je (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Starosta Jaroviec Jozef Uhler pre Topky.sk priblížil, že k nehode došlo v pondelok (3. mája) skoro ráno. „Veľa informácií o zrazenom zvierati nemáme. Nehoda sa stala včera v ranných hodinách okolo šiestej ráno,“ povedal.

Čítajte aj: Andrej našiel v bankomate kopec peňazí: FOTO Neuveriteľné, čo s nimi spravil!

Správa o usmrtenom zvierati sa rozniesla medzi obyvateľmi Jaroviec. Zástupcovia obce ale nepostrehli, že ľudia by boli znepokojení, keďže zviera sa pohybovalo ďaleko od obydlí. „Mohlo ísť o zviera, ktoré niekto choval doma, ale aj o zviera, ktoré cez naše územie len migrovalo,“ dodal Uhler.

Vodič v Bratislave zrazil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jozef Uhler, starosta MČ Bratislava - Jarovce)

S otázkou, či šlo o vlka, sme sa obrátili na Slobodu zvierat. Jej predsedníčka Pavla Dugovičová uviedla, že v deň nehody ich zavolala polícia. „Na základe hlásenie mestskej polície sme boli včera (3. 5.) privolaní na odstránenie uhynutého zrazeného zvieraťa na Viedenskú cestu,“ spresnila.

Vodič v Bratislave zrazil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: sloboda zvierat)

„Zviera bolo umiestnené v kafilernom boxe a následne prišli aj zamestnanci Štátnej ochrany prírody, ktorí ho prehliadali,“ uviedla Dugovičová, ktorá sa domnieva, že zrejme išlo o vlka. „Pravdepodobne šlo o mladého samca vlka, avšak jednoznačné stanovisko bude až po jeho vyšetrení. Mŕtve zviera si prevzali pracovníci Štátnej ochrany prírody k ďalšiemu preskúmaniu,“ dodala predsedníčka Slobody zvierat.

Viac o téme: ZvieraZrážkaVodičJarovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu