Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Akčné VIDEO z policajnej naháňačky pri Žiline: Slavomíra nezastavili ani výstrely!

Policajná naháňačka pri Žline
Policajná naháňačka pri Žline (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

POVAŽSKÝ CHLMEC – Pri Žiline bolo poriadne rušno! Policajti naháňali unikajúceho vodiča fordu, ktorého nezastavili ani varovné výstrely zo služobnej zbrane. Zábery sú ako vystrihnuté z akčného filmu.

Žilinskí policajti ukázali autentické video z naháňačky v Považskom Chlmci. Šofér fordu totiž ignoroval výzvy na zastavenie a unikal smerom na Bytču. „Na znamenie na zastavenie vodič nereagoval, naopak, zvýšil rýchlosť a začal unikať v smere na Bytču, kde odbočil na cestu na Považskú Bystricu,“ priblížili ochrancovia zákona.  

Policajná naháňačka ako z akčného filmu: Namiesto zastavenia vodič unikal (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Čítajte aj: Brutálna naháňačka v okolí Bratislavy! VIDEO akčnej scény, polícia v nasadení a záver... ako z Kobry 11

Padli výstrely

Ako zdôraznili, šofér počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí sa mu museli vyhnúť. Keďže stále unikal, hliadka použila streľbu. „Vodič nereagoval na viaceré výzvy polície dávané výstražným svetelným a zvukovým znamením, preto policajti použili varovný výstrel zo služobnej zbrane do vzduchu. Ani po ňom však vodič vozidlo nezastavil a ďalšia strela už bola mierená na prenasledované vozidlo, ktoré zasiahlo motorovú časť,“ opísali policajti.

Tí použili varovný výstrel i mierenú strelu. Auto však ani po výstrele nezastavilo a pokračovalo ďalej v jazde. Hliadke sa ho podarilo zastaviť až v Považskej Bystrici. K nijakým zraneniam, našťastie, nedošlo.

Za volantom sedel 44-ročný Slavomír zo Žiliny. Policajti mu dali fúkať, no dychová skúška na alkohol ukázala negatívny výsledok. „Poverený príslušník z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Považskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodali muži zákona.

Viac o téme: VodičNaháňačkaPolícia Výstrel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu