Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zber hlasov do referenda sa končí: Peter Pellegrini oznámil číslo, ktoré vám vyrazí dych!

Tlačová konferencia strany Hlas - sociálna demokracia Zobraziť galériu (3)
Tlačová konferencia strany Hlas - sociálna demokracia (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozícia sa k referendu priblížila o ďalší výrazný krok. Ukončenie zberu podpisov avizovala v dopoľudňajších hodinách strana Hlas-SD na čele s predsedom Petrom Pellegrinim. Vyzbierané podpisy prekonali očakávania.

Piateho februára strana oznámila, že sa prihlásil k výzve k predčasným voľbám, dnes (23.4) sa tento zber končí. Ďalej je na programe kontrola a spočítavanie podpisov. „Budem hovoriť o výsledku s ktorým pracujeme na našej centrále,“ zdôraznil Pellegrini, ktorý podotkol, že výsledok zberu je obdivuhodný. Odvolávam sa najmä  na pandemickú situáciu. „Hoci sme mladou stranou, chcem oceniť akcieschopnosť našich členov,“ poďakoval sa zainteresovaným osobám s tým, že zbernou poštou prišlo ešte dnes (23.4) ďalšie vrece.

Tlačová strana Hlas-SD o ukončení zberu podpisov na referendum (Zdroj: Ján Zemiar/Topky.sk)

Posledným krokom je odovzdanie podpisov prezidentke Čaputovej. „Toho času sa nachádza už viac ako 285-tisíc podpisov,“ oznámil Peter Pellegrini s tým, že očakáva až 300-tisíc podpisov. Opozícia sa k referendu priblížila o ďalší výrazný krok. Ukončenie zberu podpisov avizovala v dopoľudňajších hodinách strana Hlas-SD na čele s predsedom Petrom Pellegrinim. 

Tlačová konferencia strany Hlas-SD
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Peter Pellegrini ďalej trvá na tom, že referendum je apolitické a jeho výsledok nebude výsledkom politických strán. "Referendum je nástrojom, ako vyjadriť svoj názor," poznamenal s tým, že by to mohol byť miľník do budúcnosti. 

Tlačová konferencia strany Hlas-SD
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Petičnému výboru odovzdý strana Hlas-SD hárky už budúci týždeň, čo potvrdil aj jej líder. Do úvah o budúcich koalíciách sa púšťať nechce, nakoľko spoločnosť je polarizovaná. To, že s fašistami nie, sa strana snaží dokázať aj tým, že sa spojila so Zväzom protifašistických bojovníkov. Preto sa negatívne vyjadril nielen o spolupráci s ĽSNS, ale aj aj o odídencoch zo strany, ktorí vytvorili novú stranu Republika. Pellegrini sa odvolal na to, že ich vnímanie sveta sa nezhoduuje s vnímaním stranou Hlas-SD.  Na zbere podpisov sa podľa všetkého podieľala aj SNS s tým, že Pellegrini sa domnieva, že posielali hárky do pobox. Pellegrini zároveň zdôraznil, že si výsledok v Hlase-SD neprivlastňujú. 

Petičný výbor ráta podpisy na referendum v centrále strany Hlas-SD (Zdroj: Ján Zemiar/Topky.sk)

Viac o téme: ReferendumOpozíciaPeter PellegriniHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu