Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

HOROR na Slovensku: Štyrom deťom ukrutne ubližovali starí rodičia, z prípadu sa tisnú slzy do očí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KEŽMAROK – Štyri malé deti si prešli hotovým peklom. Za zatvorenými dverami im ubližovali vlastní starí rodičia. O desivom prípade týrania informovali východoslovenskí policajti.

VIDEO Dramatické okamihy na R1 pri Nitre

Dramatické okamihy na R1 pri Nitre (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Štyri deti sa stali terčom týrania. Keďže boli uznesením Okresného súdu v Kežmarku od leta 2019 dočasne zverené do starostlivosti Centra pre deti a rodiny, občasne chodili na návštevy domov, kde sa o nich starali ich starí rodičia.

Čítajte aj: Žena (28) roky žila s tyranom: Bratislavskí policajti opísali zverstvá za zatvorenými dverami

O starostlivosti ako takej však nemožno hovoriť. Bohužiaľ, ich päťdesiatštyriroční starí rodičia s nimi zaobchádzali veľmi kruto. Podľa polície svojim štyrom vnúčatám (2011, 2013, 2015, 2016) spôsobovali ukrutné psychické a fyzické utrpenie.

„Obaja v stave opitosti im viackrát odopierali jedlo, vulgárne medzi sebou a na nich nadávali, bili ich po rôznych častiach tela (rukami, nohami alebo varechou), dedo do nich hádzal aj kamene. Viackrát im spôsobili popáleniny na rôznych častiach tela, navádzali ich na pitie alkoholických nápojov a fajčenie cigariet,“ priblížili ochrancovia zákona.

Ohavnosti sa vystupňovali počas posledných zimných prázdnin. Deti sa do Centra pre deti a rodiny vrátili s rôznymi popáleninami, pľuzgiermi a ranami z mnohopočetných popálenín na rôznych častiach ich tiel.

Muž a žena už čelia obvineniu. „Kežmarský vyšetrovateľ v prípade vzniesol obvinenie mužovi a žene (obaja ročník 1966) za zločin týranie blízkej osoby a zverenej osoby. Obvinení sú stíhaní na slobode, ak sa im vina preukáže, zákon stanovuje pre páchateľov tohto zločinu trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov,“ uviedli policajti.

Viac o téme: RodinaDetiTýraniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu