Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma v Egypte! Exmanželka Kotlebu Frederika je v koncoch: Šéf ĽSNS jej mal vziať syna

Marian Kotleba si chce z Egypta zobrať syna, ktorého má s exmanželkou Frederikou! Zobraziť galériu (2)
Marian Kotleba si chce z Egypta zobrať syna, ktorého má s exmanželkou Frederikou! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Za posledné roky sa to medzi predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marianom Kotlebom a jeho bývalou polovičkou Frederikou viac ako skomplikovalo. Ich vzťah sa po dlhých eskapádach skončil, no problémy nastávajú aj teraz. Frederika žije v Egypte aj s ich 5-ročným synom, no teraz sa vodca kotlebovcov rozhodol konať na vlastnú päsť a syna si chce od nej náhle zobrať! Exmanželka Frederika je vraj bezmocná. Podľa včerajších slov Frederiky chcel Kotleba odletieť so synom v noci.

Aktualizácia 14:22

Podľa Nového času Kotlebu zachytili už na viedenskom letisku spolu s jeho synom. Možno teda konštatovať, že obavy Kotlebovej exmanželky Frederiky sa naplnili a predseda ĽSNS si syna skutočne odviedol. Zo záberov je evidentné, že na pomoc si zobral aj spolustraníka Petra Krupu. 

O dramatických ťahaniciach medzi bývalými manželmi informoval včera, neskoro večer Denník N. Frederika pre portál tvrdí, že predseda kotlebovcov jej v Egypte zobral ich malého syna a nevrátil ho. Má pritom vážne obavy, že s ním v noci odletel. "Odlietajú dnes v noci, už som urobila všetko a nikto ich nevie zastaviť,“ povedala ešte včera večer zúfalá Kotlebova exmanželka Frederika.

Kotleba, reakcia na prezidentku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aj diplomacia je v tomto prípade zatiaľ zdržanlivá

V tak závažnom prípade má častokrát slovo aj rezort diplomacie, no ten bol v tomto prípade zatiaľ opatrný. "Vzhľadom na ochranu osobných údajov nemôžeme k tomuto prípadu poskytovať žiadne informácie,“ povedal hovorca rezortu Ivana Korčoka Juraj Tomaga.

Prišiel po polroku

Predseda ĽSNS pritom podľa Frederiky prišiel na návštevu ich 5-ročného syna až po polroku. Bolo to s príchodom apríla a bol s ním na hotelovej izbe. Potom sa to všetko zmenilo. Kotleba jej syna totiž už nevrátil! Kotlebova exmanželka je zúfalá a nevie im v tomto kroku zabrániť. Dlhšie obdobie už pritom žije v Egypte s novým partnerom, s ktorým má dokonca dcéru.

V prípade, že Kotleba so synom naozaj odletel, Frederika sa bude musieť na Slovensko vrátiť a podať tu trestné oznámenie. Až po tomto kroku jej dieťa môžu teoreticky vrátiť príslušné orgány. Frederika pritom tvrdí, že predseda ĽSNS dieťa odniesol bez nejakej dohody a informáciu má len od ich syna. S ním sa jej ešte podarilo spojiť.

Archívna fotografia Frederiky s jej synom
Zobraziť galériu (2)
Archívna fotografia Frederiky s jej synom  (Zdroj: Jan Zemiar)

To, že Kotleba si syna odviedol sám však predstavuje problémy aj pre jeho vzdelanie. "Syn tu navštevuje škôlku, budúci mesiac majú záverečné skúšky, je to veľmi dôležité. Neviem, čo sa stalo, že urobil takúto vec,“ hovorí zúfalá Frederika. O únos však podľa jej slov nejde, pretože právne vraj ide len o neoprávnené zobratie dieťaťa matke. Kotlebovi pritom ani nebránila sa stretnúť so synom, keďže ho polroka nevidel.

Celú vec vraj rieši s právnikom, no v Egypte navyše platia iné zákony, čo celú situáciu komplikuje. Exmanžel Marian Kotleba jej telefón nedvíha. Ten bude musieť po návrate na Slovensko navyše ísť do povinnej karantény kvôli pandémii. Navyše tu má predseda ĽSNS ďalšie problémy, keďže ho Špecializovaný trestný súd v Pezinku odsúdil za propagáciu fašizmu cez kontroverzné šeky, ktoré odovzdával sociálne slabším rodinám. Čaká sa len na verdikt Najvyššieho súdu. Ak ten rozsudok potvrdí, Kotleba sa nielen že ocitne vo väzení, ale príde aj o poslanecký mandát.

Viac o téme: SynEgyptĽSNSFrederikaMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu