Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mafián Deák, s ktorým podnikal aj Boris Kollár, je mŕtvy! Konečné rozhodnutie: Smrť na plachetnici s kokaínom

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Profimedia)

PEZINOK - Bratia Deákovci figurovali medzi obvinenými v kauze vydierania privatizéra Mečiarovej vlády Martina Suchára, kde ako svedok vystupoval aj súčasný predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Archívne video

Najznámejší svetoví mafiáni

Bratia Maroš a Roman Deákovci sú obidvaja mŕtvi. Smrť Maroša Deáka oficiálne potvrdil Okresný súd v Pezinku, ktorý ho vyhlásil za mŕtveho. Nezvestný bol 20 rokov. Informuje o tom portál sme.sk, ktorý má k dispozícii uznesenie Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Agresívny youtuber a neúspešný kandidát na prezidenta: Daňov SMER ako likvidátor mafiánskej firmy

Okresný súd v Pezinku rozhodoval ešte v júli 2019. Vypočul Deákovu matku a syna a oboznámil sa s listinami  z Interpolu. V nich sa uvádza že ešte 12. novembra 2012 pri útese ostrova v tichomorskom kráľovstve Tonga austrálski záchranári našli plavidlo s pozostatkami jedného člena posádky. Mŕtveho muža identifikovali ako Slováka Milana Rindzáka. Ten bol tiež dlhé roky nezvestný. Na palube bolo vyše 200 kíl kokaínu v hodnote 92 miliónov eur. Matka Deáka vypovedala, že so synom naposledy komunikovala asi štyri mesiace pred nehodou plachetnice.

Mafián Deák, s ktorým
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Mafián Deák, s ktorým
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Druhým členom posádky mal byť práve Maroš Deák. Jeho telo nenašli. "Odvtedy je nezvestný a jeho smrť nemožno preukázať predpísanou prehliadkou mŕtveho tela," uvádza podľa portálu v rozsudku sudkyňa Ľubomíra Krchníková. V uznesení sa uvádza aj to, že trestné stíhanie Maroša Deáka je nutné zastaviť. Nemožno totiž stíhať niekoho, kto je mŕtvy. 

Kauza Diničovci

Členovia skupiny Diničovcov, v čase keď už boli hlavní bosovia po smrti, Milan Erd a Jozef Bačík čelili obžalobe z vydierania podnikateľa Martina Suchára, ktorý zbohatol počas Mečiarovej privatizácie. Pod hrozbou znásilnenia manželky a „napichania drog“ dcére Diničovci od apríla do mája 1997 mali Suchára obrať o majetok a musel im odovzdať motorku Harley Davidson, ktorá skončila u Borisa Kollára.

Kollár na súde v roku 2007 ako svedok vypovedal, že si ju kúpil od známeho. Predsedníčka senátu však vyhodnotila jeho svedectvo ako neprijateľné, keďže motorka bola na podnikateľa prepísaná priamo Suchárom a žiadna tretia osoba v tomto vzťahu nefigurovala. Erd s Bačíkom dostali podmienečné tresty. Kauzu súd uzavrel v apríli 2011.

Viac o téme: VydieranieSmrťMafiaSúd Boris KollárRoman DeákMaroš Deák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu