Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lídri koaličných strán prišli na stretnutie s prezidentkou: Sulík a Remišová sú už v paláci

Koaliční partneri prichádzajú na mimoriadne stretnutie vlády Zobraziť galériu (2)
Koaliční partneri prichádzajú na mimoriadne stretnutie vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová prišla v stredu popoludní do Prezidentského paláca na stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Diskutovať majú o aktuálnej politickej situácii. Pripojil sa k nej aj líder vládnej SaS Richard Sulík, ktorý už v stredu absolvoval jedno rokovanie s hlavou štátu za prítomnosti svojich straníckych kolegov ministrov Branislava Gröhlinga a Ivana Korčoka.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) zatiaľ v Prezidentskom paláci nebol. V koalícii je už dlhšiu dobu napätie, pnutie teraz vyvolal nákup vakcín Sputnik V, ktoré mal vyrokovať premiér Igor Matovič (OĽANO) s ruskou stranou. Za ľudí a SaS sú proti používaniu vakcíny, ktorá nemá registráciu v Európskej únii.

Koaliční partneri prichádzajú na mimoriadne rokovanie (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Koaliční partneri prichádzajú na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Za ľudí už prišla o dvoch poslancov, hrozia jej ďalšie odchody. Remišová nevylúčila ani možnosť rozpadu vládnej koalície. Sulík aj Remišová hovoria o potrebe prijať zásadné rozhodnutia. Požiadavkou SaS je podľa stredajších slov Sulíka otvoriť debatu o rekonštrukcii vlády, predčasné voľby odmieta. Predseda parlamentu a šéf koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár pozval predstaviteľov OĽANO, SaS a Za ľudí v stredu o 17.00 h do Národnej rady SR, aby si sadli za jeden stôl a diskutovali.

Viac o téme: VládaRokovanie Richard SulíkVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu