Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V nedeľu pribudlo 81 úmrtí: Nový rekord! V nemocniciach je viac ako 4-tisíc ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - V nedeľu pribudlo 81 úmrtí a v nemocniciach je hospitalizovaných cez štyritisíc ľudí, čo je nový rekord. Údaje o počte testovaných či pozitívnych zatiaľ nie sú známe. NCZI a ÚVZ SR odstraňujú technický problém.

Za nedeľu je známych len niekoľko údajov. NCZI a ÚVZ SR odstraňuje technické problémy, ktoré vznikli. "Štatistiky dnes (1.3.2020) nemohli byť plnohodnotne aktualizované. Čakáme na odstránenie technických problémov medzi ÚVZ SR a NCZI," píše sa na stránke korona.gov.sk.

Mrazivý pohľad do bratislavskej nemocnice: Situácia na JIS v červenej COVID zóne (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Aktualizované 14:41 Prostredníctvom PCR testov zachytili v nedeľu (28. 2.) na Slovensku 842 pozitívnych na ochorenie COVID-19, vykonali 3565 testov. Po vyriešení technických problémov o tom informuje NCZI. Prostredníctvom antigénových testov odhalili 2128 pozitívnych prípadov z celkovo 284 480 testovaných. 

KORONAVÍRUS V nedeľu pribudlo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Rekordný počet hospitalizovaných

Z dostupných údajov je zatiaľ známe, že pribudlo 81 úmrtí. Počet hospitalizovaných stúpol o 103, čo znamená, že v nemocniciach je zatiaľ rekordný počet pacientov, a to cez 4-tisíc. 

KORONAVÍRUS V nedeľu pribudlo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

KORONAVÍRUS V nedeľu pribudlo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

"Do systému NCZI neboli dodané kompletné údaje o počte vykonaných PCR testov a počet pozitívne testovaných osôb za nedeľu 28 .2. 2021. Predmetný technický problém je aktuálne riešený s dodávateľmi prevádzkovaných systémov. Po vyriešení problému a následnom spracovaní údajov zo strany NCZI budú údaje publikované najskôr ako bude možné," uviedla hovorkyňa NCZI Veronika Bauch. 

Viac o téme: Nové prípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu