Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Europoslanec Pollák zniesol Sulíka pod čiernu zem: Pokarhal však aj Krajčího!

Pollák kvôli Sulíkovi pokarhal aj Krajčího! Zobraziť galériu (2)
Pollák kvôli Sulíkovi pokarhal aj Krajčího! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty)

BRATISLAVA/BRUSEL - Tak toto zrejme nečakali. Menšia kritika padla aj do vlastných radov z krídla OĽaNO, ktoré je vo vládnej koalícii. Pričnili sa o to europoslanec Peter Pollák za najsilnejšiu parlamentnú stranu. Ten síce chápe Mareka Krajčího vo svojej funkcii, no nechce ho vraj obhajovať. Schytal to ale aj koaličný partner Richard Sulík.

Pollák si vybil zlosť, podobne ako premiér Igor Matovič, v statuse na sociálnej sieti. "Posledné dni rezonuje téma alibistickej ponuky šéfa SaS Richarda Sulíka prebrať rezort zdravotníctva. Prestaňme prehliadať vypočítavosť Sulíka," vyzýva Pollák.

KORONAVÍRUS Europoslanec Pollák zniesol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nechcem obhajovať Mareka Krajčího

Ten ale vzápätí prešiel na výkon funkcie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorý podobne ako on, patrí pod záštitu OĽaNO. "Nechcem obhajovať Mareka Krajčího, určite aj on sám cíti vlastný podiel viny. V čase, keď sme mali na začiatku decembra zaviesť tvrdšie opatrenia, ustúpil Sulíkovi, ktorý ignoroval predpovede odborníkov a tvrdohlavo tlačil, aby sme ponechali pred Vianocami obchody otvorené," skonštatoval europoslanec.

Sulík je vypočítavý, myslí si Pollák

Plynule sa ale vrátil ku kritike koaličnej SaS a jej lídra, ministra hospodárstva Richarda Sulíka. "Vypočítavosť Sulíka v čase najväčšej krízy v našej krajine je bezbrehá. Pri každej príležitosti si nenechá ujsť spochybňovanie opatrení, ktorých zmyslom je zachrániť ľudské životy. Toto nie je hádka medzi Sulíkom a Matovičom, toto je úbohé vypočítavé hranie sa o hlasy nespokojných a hlavne zúfalých ľudí," reagoval europoslanec Pollák na Sulíkove slová o tom, že by chcel byť ministrom zdravotníctva.


KORONAVÍRUS Matovič podvečer zareagoval na Sulíkovu snahu stať sa novým ministrom: Je to zlý vtip!


"Jeho ponuka stať sa ministrom, zodpovedným za ochranu zdravia ľudí, je z jeho strany výsmechom všetkých zodpovedných občanov, ktorí čakajú od politikov ochranu zdravia a nie naháňanie svojich percent," uzavrel Pollák.

Viac o téme: PandémiaEuroposlanecSaSRichard SulíkOĽaNOKoronavírusMarek KrajčíPeter Pollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu