Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Únia miest očakáva, že na ústrednom krízovom štábe bude prezentovaný aj názor odborníkov

Prezident Únie miest Slovenska Richard Rybníček
Prezident Únie miest Slovenska Richard Rybníček (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Únia miest Slovenska (ÚMS) očakáva, že na stredajšom ústrednom krízovom štábe bude prezentovaný aj názor konzília odborníkov a členov pandemickej komisie, po ktorom vláda prijme ďalšie kroky a najmä jasný i zrozumiteľný postup.

"Na krízovom štábe bude ÚMS tlmočiť aj požiadavku na sprísnenie kontrol na hraniciach SR v záujme zvýšenej ochrany našich občanov vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu," uviedla hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Únia miest trvá na tom, aby o ďalšom postupe rozhodovali predovšetkým odborníci, experti a epidemiológovia, a to na základe relevantných faktov a definitívnych, oficiálnych čísiel z posledného skríningového testovania. "Dúfame, že ďalší postup bude následne spoločným rozhodnutím ústredného krízového štábu a konzília odborníkov a nebude len politickým rozhodnutím," podotkla Piršelová.

Ústredný krízový štáb bude zasadať v stredu popoludní. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) predpokladá, že sa na rokovaní budú zaoberať aj tým, čo s okresmi, ktoré z celoplošného skríningu vyšli ako okresy s lepšími výsledkami.

Viac o téme: OdborníciKoronavírusÚnia miest Slovenskaústredný krízový štáb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu