Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Celoplošné testovanie na KORONAVÍRUS: V tomto okrese zaznamenali vysokú pozitivitu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

JELŠAVA – Podiel pozitívnych testov na úrovni 3,54 percenta zaznamenala počas uplynulých troch dní skríningového testovania samospráva mesta Jelšava v okrese Revúca. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Milan Kolesár.

„Celkový počet testovaných bol 1017 ľudí. Z toho pozitívnych bolo 36 osôb, čo je 3,54 percenta,“ konkretizoval Kolesár. Ako ďalej povedal, verí, že aj vzhľadom k nie celkom priaznivým číslam sa na testovaní zúčastní čo najväčší počet obyvateľov mesta. „Príležitosť otestovať sa ponúkame aj v pondelok od 13.00 do 18.00 hodiny,“ dodal.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


O vysokej pozitivite testov na ochorenie COVID-19 v Revúckom okrese informoval počas nedeľňajšej tlačovej konferencii premiér Igor Matovič. V rámci sobotňajších výsledkov testovania bol podľa neho tento okres číslo jedna v miere pozitivity.

Podľa primátora okresného mesta Júliusa Buchtu ide o istý paradox, keďže v novembri boli okresom s najnižším počtom pozitívne testovaných, konkrétne 0,27 percenta. Dôvodom nárastu môže byť podľa neho britská mutácia, množstvo marginalizovaných komunít v regióne, prípadne veľa ľudí pracujúcich v zahraničí.

Viac o téme: TestovanieJelšavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu