Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Módna polícia zatýka! Pročko a spol na tlačovke: Tepláky, retro kabát ale aj župan, to všetko na jednom brífingu!

Poslanci sa na tlačovej konferencii predviedli v zvláštnych outfitoch. Zobraziť galériu (7)
Poslanci sa na tlačovej konferencii predviedli v zvláštnych outfitoch. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Verejnosť dnes mala možnosť sledovať tlačovú konferenciu poslancov OĽaNO po skončení Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti. Vystúpili na nej predseda výboru Peter Kremský, Jozef Pročko, Romana Tabak a Marek Šefčík (všetci OĽaNO). Kým predseda výboru prišiel decentne oblečený, vzhľad jeho súkmeňovcom mnohým skôr vyčaril úsmev na tvári. Neudržala sa ani stylistka Sysa Klein, ktorá si ich zobrala na pranier.

Pri pohľade na našich poslancov by totiž mala začať húkať módna polícia. "Naši protagonisti si zrejme odbehli rovno z pohovky, ako ostatne všetci počas lockdownu. Áno, priznajme si, trochu sme poľavili vo svojich nárokoch na svoju vizáž. Pracujeme z domu a deti sa učia doslova z postelí. Nie som si istá, či by túto ležérnosť mali s nami zdieľať influenceri, pardon, v tomto prípade politici. Hoci v ich názve rezonuje, že sú „Obyčajní“," začala vtipne Sysa Klein.

Módna polícia zatýka! Pročko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Jožo Pročko ako športovec po opici

Prvý na rane bol poslanec a bývalý zabávač Jozef Pročko. "Športový look je dosť dobre farebne vyvážený, oceňujem zhodu farieb na športovej obuvi a šáliku, škoda, že si pán Pročko nedal aj rúško primeranej farby," poznamenala Klein. V diskusii pod tlačovou konferenciou dokonca od jedného z čitateľov zaznelo, že vyzerá, ako by prišiel práve z "flámu".

Módna polícia zatýka! Pročko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kremský ako rebel - básnik

"Pán poslanec Kremský zvolil nedbalú eleganciu v štýle rebela básnika. Ak by si zobral šálik, bola by to kreácia hodná nejakého disidenta, ktorý si chce svojim chudobným vzhľadom získať peniaze na boj za spravodlivosť," pokračuje stylistka.

Módna polícia zatýka! Pročko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Influencerka Tabak s mašľou

"Pani poslankyňa Tabak sa zapozerala asi do množstva modeliek, ktoré na instagramoch predvádzajú nenútený a originálny street-style. Farby ladia, kabátik je posledný módny hit, akurát čižmičky trochu zaostávajú za dokonalým vzhľadom. Nuž, obchody sú zavreté," okomentovala poslankyňu OĽaNO stylistka Klein.

Módna polícia zatýka! Pročko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šefčík ako poslanec z Matrixu v znamení dôb 90s

"Posledný model je nemastný neslaný, keby si aspoň k tomu kabátiku trochu roztrhal tie džínsy, aby bolo veselo. No, a tiež by to žiadalo krásne kožené topánky, vyčistené. Tieto sú šľapnutím vedľa, ako aj prikrátka kravata," okomentovala kožený kabát poslanca Mareka Šefčíka stylistka. Sledujúci zas jeho kabát prirovnali k postavám z kultového sci-fi filmu Matrix či vzhľadu rebelov z 90. rokov.

Marek Šefčík (úplne vpravo)
Zobraziť galériu (7)
Marek Šefčík (úplne vpravo)  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Stylistka Sysa Klein vyštudovala grafický dizajn na Vysokej škole výtvarných umení v hlavnom meste. Neskôr pôsobila v redakcii časopisu Móda. Jej kroky ale smerovali do zahraničia. V susednom Rakúsku, vo Viedni, pracovala po revolúcii v Lugner City. Po nadobudnutí cenných skúseností sa vrátila na Slovensko. Dlhé roky sa venuje módnemu stylingu na profesionálnej úrovni.

Sysa Klein
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív S.K.)

VIDEO Záznam tlačovky OĽaNO:

Tlačovka OĽaNO, Pročko, Tabak, Šefčík, Kremský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zišli sa kvôli výsledku poslaneckého prieskumu

Štvrtkový poslanecký prieskum v Správe štátnych hmotných rezerv (SŠHR) nezistil žiadne zásadné pochybenie. Zásoby ochranných prostriedkov na boj proti šíreniu pandémie ochorenia COVID-19 sú v SŠHR na lepšej úrovni ako pri septembrovej kontrole Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Na brífingu po ukončení prieskumu to uviedol predseda Výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO).

"Dobrá správa je, že zásoby sú na oveľa lepšej úrovni. V niektorých položkách stále nie sú na požadovanej úrovni 60 dní, ale úroveň je pomerne vyššia. Úplne chápeme, že v čase, keď nemocnice a rezorty majú veľké požiadavky na dodávku týchto ochranných prostriedkov, že ich nemôžu byť plné sklady, pretože keď sa odtiaľ veľa vydá, tak tam nemôže byť stále plný stav," povedal Kremský.

Módna polícia zatýka! Pročko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šéf výboru zdôraznil, že SŠHR musí dodržiavať pomerne prísne pravidlá verejného obstarávania, ktoré jej zväzujú ruky. "Pýtali sme sa, čo s tým, a naozaj treba uvažovať, aby v núdzovom režime, v ťažkej situácii, mohli štátne orgány obstarávať inak, ako cez ten pomerne ťažkopádny obstarávací systém, ktorý majú," dodal Kremský. Jedným z výsledkov prieskumu je podľa neho aj to, že by mali poslanci uvažovať o zmenách v zákone o verejnom obstarávaní.  

Viac o téme: Módna políciaOĽaNOPeter KremskýJozef PročkoRomana TabakMarek Šefčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu