Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Vláda narazila na dieru v systéme: Opatrenia sú počas dvoch dní neplatné, budú to riešiť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Vláda Igora Matoviča už pred občanmi vystúpila na brífingu desiatky krát, keď im oznamovali nové a nové opatrenia. Tie najnovšie sa týkajú zákazu vychádzania, ktorý má platiť do 24. januára a od 27. januára (v stredu) má prísť na deň D, kedy bude nutné sa preukazovať negatívnymi testami. Avšak na to, čo sa stane so zvyšnými dvoma dňami pred spomínanou stredou nikto nemyslel a opatrenia tam nateraz zrejme strácajú účinnosť.

Z vyššie uvedeného teda skutočne vyplýva, že počas 25. a 26. januára zákaz vychádzania stráca svoju platnosť. Dnes má ale od 8. hodiny ráno rokovať vláda a dá sa predpokladať, že sa chce porátať aj s touto "dierou v systéme".

Nečakané komplikácie má už zrejme vo svojom hľadáčiku aj vláda. Bude však zrejme musieť zasiahnuť aj hlavný hygienik, ktorý ako jediný v tejto situácii dáva príkaz na uzatvorenie podnikov počas spomínaných dní.

KORONAVÍRUS Vláda narazila na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Tému budú riešiť na vláde, potvrdil úrad

Zákaz vychádzania sa teda podľa dosiaľ prijatých vládnych uznesení nevzťahuje na 25. a 26. januára. Ako uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády, téma bude predmetom najbližšieho rokovania vlády.

Schytali to aj od opozície

Vláda prejavuje svoj amaterizmus každý deň, prerušený zákaz vychádzania na dva dni je toho dôkazom. Vyhlásil to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a podpredseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši v reakcii na to, že vláda prijatím nového uznesenia počas víkendu vytvorila dvojdňovú prestávku v platnosti zákazu vychádzania.

KORONAVÍRUS Vláda narazila na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"To, že Matovičova vláda je vláda amatérov je všeobecne známe niekoľko mesiacov. Bohužiaľ, vláda to dokazuje každý deň. To, čo ale predviedla na poslednom rokovaní je naozaj vrchol amaterizmu a asi aj diletantizmu," uviedol Raši na sociálnej sieti.

Podotkol, že aktuálne vrcholí pandémia a denne máme na Slovensku vysoký nárast počtu nakazených novým koronavírusom, ako aj úmrtí. Raši v tejto súvislosti hovorí o hazarde so zdravím obyvateľov. "Všetci odborníci totiž považujú zníženie mobility obyvateľstva za najúčinnejšiu zbraň v boji s novým koronavírusom," podotkol.

Uznesením z 31. decembra 2020 vláda obmedzila slobodu pohybu a pobytu do 24. januára. Cez víkend prijala nové uznesenie, v ktorom prijala zákaz vychádzania v termíne od 27. januára do 7. februára.

Viac o téme: VládaZákaz vychádzaniaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu