Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Víchrica na Slovensku: Padali stromy aj skaly

Táto obrovská skala spadla včera na frekventovanú cestu smerujúcu do Tajova a zablokovala jeden jazdný pruh. Zobraziť galériu (2)
Táto obrovská skala spadla včera na frekventovanú cestu smerujúcu do Tajova a zablokovala jeden jazdný pruh.

VYSOKÉ TATRY/BANSKÁ BYSTRICA - Silný vietor vyvracal v okolí Popradu stromy. Na hrebeňoch Vysokých Tatier dosiahol v nárazoch až silu orkánu. Nepremávali kabínková lanovka z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso a ani visutá lanovka zo Skalnatého plesa na Lomnický štít. Pri Banskej Bystrici smerom na Tajov spadla na komunikáciu obrovská skala.

Osobné auto zostalo zakliesnené medzi dvoma spadnutými stromami v noci na nedeľu na ceste medzi Tatranskou Štrbou a Štrbským Plesom. „K zraneniu osôb ani poškodeniu vozidla nedošlo. Hasiči zo Svi tu porezali a odstránili z cesty tri vyvrátené stromy. Asi po hodine cestu sprejazdnili,“ informoval operačný dôstojník hasičov v Poprade Jozef Michlík.

Hasiči z Popradu a Svitu odstraňovali vyvrátené stromy aj z cesty medzi Batizovcami a Svitom, na kopci Popová za Vernárom a tiež na ceste medzi Hranovnicou a Vernárom. Na hrebeňoch Tatier dosiahol vietor v sobotu večer v nárazoch až silu orkánu. Podľa meteorológa Jána Čupeľa z najvyššie položeného pracoviska Slovenského hydrometeorologického ústavu na Lomnickom štíte, vietor v sobotu po 19. hodine dosiahol v nárazoch rýchlosť až 39,3 metra za sekundu, čo je viac ako 140 kilometrov za hodinu.

Silný vietor sužoval od soboty aj susedné Česko, najväčšie komplikácie spôsobil v noci na včera na se- vernej Morave. Prerušil dodávku elektriny, popadané stromy prerušili premávku vlakov na trati z Ostravy do Přerova.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu